Beste unge kokketalent

Beste unge kokketalent

22 år gamle Mads A. Hansen gikk av med seieren i den nyetablerte konkurransen Årets Masahirokokk 2012.
Aase E. Jacobsen
27 Mars 2012 - 15:31

Mads A. Hansen overbeviste mest av de i alt seks unge kokkene som var forhåndsutplukket til å konkurrere om tittelen Årets Masahirokokk 2012.

Hans «Stekt sei, sellerikrem, syrlig vinaigrette, crudité og skum med røyksmak» samt «Posjert kylling, tortellini med kyllingfarse, jordskokk, rødbeter og sjy» var, i følge juryleder Bjørn Svensson, totalt sett den beste tolkingen.

Savnet nytenkning

Utgangspunktet var en «mystery basket» med sei, Stange-kylling, grønnsaker samt «snacks» som kaviar, foie gras og trøffel. Jurysjef Svensson var godt fornøyd med innsatsen, men hadde likevel noen kommentarer til deltakerne:
– Vi hadde ventet oss noe mer moderne og tidsriktige vrier. Det manglet litt nytenking, slo han fast.

Vinneren selv hadde latt seg inspirere av kokkelandslaget for seiretten og stilen han praktiserer til daglig på Strand for kyllingen.
– Jeg var mest fornøyd med seien, sa Mads Hansen etter konkurransen. Og med premien som var en sjekk på 10.000 kroner samt et knivsett fra Masahiro-importøren Arons AS.

Årlig konkurranse

Det var Hansens fjerde kokkekonkurranse, og andre seier. Med seg på pallen hadde han Olav Børtveit, Kulinarisk Akademi og kollega og tidligere klassekamerat fra Ørskog Videregående Skole, Karl T. Andersen.

Det er Team Masahiro ved Bjørn Svensson, Kjartan Skjelde, Ole Martin Alfsen, Even Ramsvik, Tom Victor Gausdal og Svein Erik Renaa som har tatt initiativet til nysatsingen Årets Masahirokokk 2012 – som har som mål å finne frem til unge kokketalenter under 24 år.
– Etter Young Chef har det ikke vært noe godt tilbud for de yngste, forklarer Bjørn Svensson som selv vant denne konkurransen i 2000. Målet er at konkurransen skal bli årlig. Men mest sannsynlig legges den til en annen tid på året, når flere norske vekster er tilgjengelige.

Deltakere Årets Masahirokokk 2012

  • Mads A. Hansen, Strand

  • Olav Børtveit, Kulinarisk Akademi

  • Karl T. Andersen, Strand

  • Tommy Borgen, Staholdergaarden

  • Jørgen A. Ravneberg, Ylajali

  • Fredrik Klev, Kulinarisk Akademi

Foto: Julie H. Amundsen

 
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 20. februar i Oslo

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret

Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her