Bare 20 av 900 vil ha stjernemerking

Bare 20 av 900 vil ha stjernemerking

Norske hoteller er ikke interessert i å pryde fasaden med stjerner.
12 Juni 2012 - 11:45

Trond Giskes plan om å få til en nasjonal stjernemerking av norske hoteller har fått en treg start. Bare 23 av landets 963 hoteller har takket ja til å få standarden klassifisert, skriver Aftenposten.

– 23 hoteller er selvsagt ikke mange. Men vi tror nok flere sitter på gjerdet. Hotellstjerner er nytt i Norge, og målet er at vi innen fire år skal ha 65 prosent av hotellene med i ordningen, sier prosjektleder for stjernemerkingen, Anita Blomberg-Nygård i Norsk Akkreditering, til avisa.

LES OGSÅ: Hotellstjernene kommer

Flere norske hotellkjeder sier nei til merking. De mener gjesters vurderinger på nett er viktigere, riktigere og mindre kostbart.

Hotellsammenslutningen De Historiske Hotel og Spisesteder har også kritisert merkeordningen for å være irrelevant for gruppens medlemmer.

LES OGSÅ: – Passer ikke for oss

Blomberg-Nygård er uenig og mener antall stjerner har betydning for hvilket hotell gjester velger. Hun har skaffet de offisielle stjernene innpass hos reisenettstedene Tripadvisor og Expedia.

Rica har valgt å teste ordningen på Ishavshotellet i Tromsø.

– Dette for å teste ut hvordan ordningen fungerer i praksis. Senere på året vil vi evaluere pilotperioden, sier kommersiell direktør i Rica Hotels, Pål Semb-Johansen.

På Voksenåsen hotell i Oslo er hotelldirektør Tommy Kleiman storfornøyd med å være ett av de første stedene som er blitt vurdert og klassifisert.

– Jeg synes jo det var en morsom prosess som gjør at jeg i dag har en bedre innsikt i mitt produkt enn før. Vi skal bruke dette aktivt i vår markedsføring. Jeg tror nok også at de andre hotellene følger etter om en stund, sier han til Aftenposten.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her