Få Ukens vin som nyhetsbrev. Se lenger ned for mer informasjon.
Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal
Pietro di Campo Bugia Barbaresco 2010 (12086)er imidlertid langt bløtere enn andre i sin kategori. Men når den altså koster minst en hundrings mindre enn andre og den samtidig har fine nebbioloaromaer, gjør det ikke noe.
Fin introduksjon
Den har nemlig både krydder, lakris og blomsterpreg og bra syre, men altså ganske bløte tanniner. Det gjør den derimot til en fin introduksjon til nebbiolo som sådan, og barbaresco spesielt.
Dette er en vin som er skapt på bestilling fra den norske importøren, noe som er ganske vanlig for rimeligere viner. Men ikke like vanlig for viner på DOCG-nivå.
Det er vel et uttrykk for at det er en del overskuddsvin selv i ettertraktete Piemonte. I tillegg har nok importøren valgt å holde prisen lav for å få oppmerksomhet i et vinmarked preget av stort tilbud.
Barolo og barbera
Etter samme resept er Pietro di Campo Scongiuro Barolo 2009 (12088)blitt til. Den er ellers litt tørrere enn barbarescoen og har derfor godt av en tur i karaffelen om den nytes nå. Baroloen er litt, men ikke mye billigere sammenlignet med andre i samme kategori. Her er det flere utfordrere, blant andre Terra dei Celti Barolo Pezzole 2009 (7186)som er en veldig god barolo til prisen.
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.
Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.