Dagens rett
Foto: (Malisa Nicolau)
La den lekre sommerkålen får være stjerna på middagstallerken - her med fetaost og oliven
Kål er så nyttig for oss at det knapt finnes ord. Dessuten smaker den helt fantastisk midtsommers. Både rå, kokt og stekt som i denne oppskriften.
26 Juni 2024 - 23:00
Den tandre sommerkålen er så full av saft at den trenger mye kortere varmebehandling enn vinterkål. Så følg med så den ikke blir overstekt.
Bakt kål med fetaost og oliven eller dadler
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader. Skyll og rens rosenkålen. Nykålen eller spisskålen deles i fire båter.
- Legg kål i en langpanne. Skjær hvitløken i to på tvers av feddene.
- Gni kålen med hvitløken før hvitløken også legges i langpannen.
- Drypp på litt olivenolje og krydre med salt og pepper.
- Bak kålen i 15-20 minutter. Kjenn med en spiss kniv om den er ferdig.
- Skrell løken og hakk fint.
- Hakk løpstikken (eller persillen) grovt.
- Ta ut steinene og hakk dadlene eller olivenene grovt.
- Skjær fetaosten i terninger.
- Fordel dette over kålen
- Bland alle ingrediensene til dressingen i en bolle.
- Drypp dressingen over kålformen.
Vi byr på mange andre kjøttfrie retter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 325.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå