Bakermester tok kaka

Bakermester tok kaka

Konditor Cathrine Nilsen bakte Årets kake 2013.
26 August 2013 - 23:32

Cathrine Nilsen fra Dromedarbakeriet vant i helgen prisen for Årets kake 2013. Konditorer fra hele landet var samlet på Stord for å kåre den beste kaken i regi av Baker- og konditorforeningen, Tine, AS Pals og Callebaut.

- Etter mange timers trening, tankevirksomhet, nervøsitet og prestasjonsangst så er det herlig og endelig være i mål! Jeg er så ydmyk og glad, sier Cathrine Nilsen i en pressemelding.

Finalekakene ble bedømt ut ifra smak, utseende, smidighet, kreativitet og salgbarhet. Deltakerne hadde to timer på seg, og hver konditor måtte komponere en kake etter strenge kriterier, men utforming, høyde, innhold og oppsats var valgfritt.

- Jeg har høye ambisjoner i jobben min, og jeg vet at jeg legger lista ekstremt høyt. Men like viktig som kvalitet og finsesse på produktene, må det være tilgjengelig for folk flest i kakedisken. Med vinnerkaken har jeg eksperimentert med bringebær og sitron. Jeg har jobbet med to ulike bunner av ristede mandler og sitronkrem med vanilje og sjokoladeanglaise. Og jeg er så glad for at dommerne likte den, sier Nilsen.

- Med Cathrine på toppen pallen fikk vi en herlig bekreftelse på at håndverk og kvalitet lønner seg, sier Preben Oosterhof,administrerende direktør i Dromedar Kaffebar.

LES OGSÅ: Her er årets norgesmester

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du brukt opp resten av påskegodteriene
Ukens kake
Rocky road sjokoladekake

Slik får du brukt opp resten av påskegodteriene

Den er ikke så barnslig som den ser ut til. Derimot saftig og mektig. Men ikke mer enn at du klarer et stykke til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her