Her er årets norgesmester

Her er årets norgesmester

Fredrik Log vant NM i Kokkekunst. Her er vinnermenyen.
23 August 2013 - 10:13

Fredrik Log fra Øvre Vats i Vindafjord i Nord-Rogaland sikret seg den prestisjetunge norgesmestertittelen under NM i Kokkekunst. Konkurransen gikk av stabelen over to dager, 21. og 22. august, under Matfestivalen i Ålesund.

Log arbeider hos Renaa Restauranter i Stavanger, og sjefen var særs fornøyd etter konkurransen.

– Jeg er utrolig stolt. Fredrik har arbeidet hardt og målrettet. Dette var høyt nivå under årets NM, og det å stikke av med seieren og Kongepokalen er stort, sier Renaa til nkl.no.

Han var også dommer i konkurransen, hvor også Conny Andersen (hoveddommer), Atle Lura, Jørn Lie, Jostein Medhus, Svein Magnus Gjønvik og Maria Tuff smakte seg gjennom menyene til de tolv finalistene.

Til slutt var det altså Logs klippfisk «Gran reserva» samt blåskjell og kamskjell «Crispy» som overbeviste dommerne.

Andreplassen gikk til Øyvind Bøe Dalelv (24) fra Bodø (Statholdergaarden). Tredjeplassen gikk til Reneé B. Fagerhøi (27) fra Nøtterøy (Kalas & Kanasta i Trondheim), mens Andre Hovdenakk Slettvoll fra Ørsta (Wilberg ved Statoil Vassbotnen, Stavanger) ble nummer fire.

Vinnermenyen:

Klippfisk «Gran reserva», blåskjell og kamskjell «Crispy»
Lettsaltet og smørstekt kamskjell, flaket klippfisk
Variasjon av blomkål med kremfløte, artiskokk og tomatsalat
Grønnsak-vinaigrette

Glasert svinenakke og selleri i lag
Braisert oksekjake med yoghurt og pale ale, grillet nakkefilet med sprø topping
Karamellisert selleripuré
Rødbeter fylt med kjake og pepperot
Purreløkputer med smørkokt løk
Fjellmandel med sennepsfrø og brønnkarse
Pepperrot og steikesjy

Eple og ystil pudding med bringebær, honning og sitrontimian
Valhrona manjari sjokolade «Cremaux»
Munke med mandel, eple og Guanaja-ganache
Eple og chartreusesorbe, brioche «crumble»
Bringebær- og cidersabayonne

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her