Bunn:
Hakk mandler og mel i en blender/matprosessor. Pisk eggehvite og sukker til stiv marengs. Ha i mandelblandingen og vend dette forsiktig inn.
Ha røren i en kakeform a 20 cm og stek denne på 180 grader i 20-25 minutter.
La bunnen avkjøles.
Fyll:
Smelt sjokoladen i vannbad.
Bland 1 dl kremfløte med eggeplommene og varm dette opp til det tykner. Rør godt.
Avkjøl noe og bland inn den smeltete sjokoladen.
Pisk resten av kremfløten til krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
Legg den avkjølte kakebunnen på et fat med kakeringen rundt.
Hell den hvite sjokolademoussen over og la dette stå i 1 time i kjøleskap før den pyntes.
Marengspinner:
Pisk eggehviter og salt opp til det skummer. Ha i litt og litt av sukkeret til du får stiv marengs. Vend så inn siktet melis og ha det hele i en sprøytepose med stor rund tip.
Sprøyte ut linjer på et bakepapir. Om du vil ha en fin avsluttende kant på dine pinner, så sprøyter du ut en og en. Du trenger da 3 ark med bakepapir.
Tørk marengsen på 90 grader i 2-3 timer. Du kan også øke temperaturen slik at steketiden blir forkortet men marengsen kan bli noe gul om dette gjøres.
Servering:
Brekk marengspinner i ønsket lengde og sett dette rundt kaken. Pynt oppå med bær i rødt, hvitt og blått. Fest et bånd rundkaken for ekstra 17.mai-følelse.
TIPS:
Husk å romtemperere dine egg. Eggehviter som er for kalde kan gi marengs som sprekker i ovnen. Et godt råd er å la alt av ingredienser være romtemperert.
Salt og sitronsyre stabiliserer marengsen og gjør at den ikke blir skjør. Lag gjerne marengspinnene på kvelden og sett dem til tørking natten over.
Andre gode 17. mai-kaker
Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev