Denne retten har et indonesisk navn, men kinesisk opprinnelse. Den søte og mørke soyasausen kecap manis er indonesisk og det er den som setter fargen. Men denne retten lages også i lysere utgaver, slik du finner den på kinesiske (kantonesiske) restauranter i vår del av verden. Ofte er kjøttet dyppet i en deig og frityrstekt før det vendes inn i den sur-søte sausen. Det finnes derfor ingen fasit, bare et have av muligheter. Det eneste kravet er at den smaker, søtt og syrlig - og litt sterkt og salt på samme tid.
Dagens rett
Babi Asam Manis - svinekjøtt i sursøt saus
Foto: (Ravsky)
Det er lett å forstå at dette en populær rett i Indonesia
Baba betyr svinekjøtt, asam betyr sur og manis betyr søt- Enkel forklaring har mange varianter, her er en forenklet versjon.
11 April 2023 - 23:00
Babi Asam Manis - svinekjøtt i sursøt saus
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet i strimler og grovhakk løk. Finhakk ingefær, chili og hvitløk.
- Fres kjøttet raskt i panne eller wok til det er pent gyllent (bør stekes i 2-3 omganger).
- Ta ut kjøttet og fres tomat, vårløk, ingefær, chili og hvitløk et par minutter.
- Tilsett eddik og la den koke inn.
- Ha kjøttet tilbake i panna og tilsett sesamolje og kecap manis (søt soyasaus) under omrøring.
- Dryss over vårløk og sesamfrø.
Server med kokt ris.
Tips: Om du ikke har kecap manis, kan du bruke like deler soyasaus og honning.
Her finner du mange andre spennende retter med svinekjøtt
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå