Drikke
Avholdt kurs - Frankrikes mest særpregede viner med mirakelmakeren fra Jura

Avholdt kurs - Frankrikes mest særpregede viner med mirakelmakeren fra Jura

Møt en av de store franske vinmestre, Stéphane Tissot, i det vi smaker hele 13 unike viner, deriblant den ikoniske Vin Jaune.
Redaksjonen
21 Oktober 2011 - 20:30

Noen mil øst for Burgund, ved foten av Alpene og den sveitsiske grensen, finner vi Frankrikes minste, men kanskje det mest varierte og vakreste vinområde - Jura.
 
Møt mannen som har gått i bresjen for revitaliseringen av dette klassiske vinområdet og en forkjemper for biodynamisk vin, Stéphane Tissot.
 
Han vil presentere hele 13 unike viner denne kvelden, deriblant sin legendariske Vin Jaune og den sjeldne Vin de Paille.
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her

13 viner med en biodynamisk mester

Denne kvelden får vi besøk av selveste Stéphane Tissot, som vil gi deg et godt innblikk i Juras geografi og tradisjoner.

En rekke av verdens mest prestisjetunge og ettertraktede vinhus har i løpet av de siste årene gått over til biodynamisk produksjon, av den enkle grunn at vinene blir bedre. Stéphane Tissot er kjent som en av de fremste og beste innen biodynamisk produksjon i Frankrike.

Gjennom kvelden får du selv oppleve Juras mangfold av viner i det vi smaker 13 unike varianter.

Her får du smake musserende viner med naturgjær, hele fem topp-chardonnayer med unikt jordsmonnspreg, tre delikate rødviner og deres ikoniske Vin Jaune og Vin de Paille.

Foredraget blir holdt på engelsk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Tissot">Les mer om Tissot og Jura her
 
Gå ikke glipp av denne enestående smakingen av viner i verdensklasse - meld deg på i dag. 

Denne kvelden får du smake følgende viner:
 
• Tissot Crémant Blanc de Blancs Fûts, ca kr 195,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
 
• Tissot Sursis Chardonnay, ca pris kr 295,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
 
 
 
Vi tar forbehold om endringer i de oppsatte vinene.
 
Meld deg på her (klikk)

Kurset er nå avholdt

Tid: Mandag 14. november 2011 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
 Avbestillingsfrist: 06.11.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Liten, vakker og unik

Noen mil øst for Burgund finner vi Frankrikes minste, men kanskje det mest varierte og vakreste vinområde - Jura.

Her dominerer jordbruket over industri og bydannelse, og det finnes store områder med uberørt natur. I Jura lages det rødviner, musserende viner, søte dessertviner og ikke minst hvitviner i flere stiler enn i kanskje noen annen region.

Jura har et jordsmonn rikt på kalk og et klima som er svært egnet til å lage enkeltvinmarksviner basert på druen Chardonnay. Sammen med ulike leirarter gjør kalken det mulig å lage viner med en spennende variasjon i duft og smak. Gjennom en moderne produksjon i kjelleren, med forsiktig fatlagring og samvittighetsfull opptopping, viser vinene en særegen miks av mineralitet, frukt og krydder.

Fremst blant disse er regionens unike krumtapp, Vin Jaune, som både regnes som den fineste vinen og den mest særpregete - og dessuten en av vinverdenens mest lagringsdyktige viner.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Biodynamisk mester

Siden Stéphane Tissot overtok driften etter foreldrene André og Mireille, har denne eiendommen vært helt i fronten av revitaliseringen av Juras vinproduksjon.

Stéphane Tissot er kjent som en usedvanlig dynamisk, kreativ og nysgjerrig vinmaker, samtidig som han gjennom sine enkeltmarksviner av chardonnay har vist hvor variert og uttrykksfullt Juras terroir kan være.

Hele driften er i dag biodynamisk etter at man erfarte atdenne dyrkningmetoden ga bedre druer, som igjen ga bedre vin, og vin som i sterkere grad reflekterer sin opprinnelse.

Les mer om Stéphane Tissot her

Ikoniske viner

Jura er hjem for en av verdens mest ikoniske viner - Vin Jaune. Har du en gang smakt den glemmer du det aldri! Til og med flasken er unik, en såkalt clavelin som kun rommer 62 cl - det som er igjen av en liter etter mer enn 6 års fatlagring.
 
Vin Jaune, som er laget av den lokale druen savagnin, er en såkalt Vin de Voile. Navnet har den fått fordi produsentene lar den bli dekket av et gjærsopplag - et slør, slik at den gjennomgår en kontrollert oksidasjon.

Gjennom mer enn 6 års fatlagring får Vin Jaune en stor og intens duft og en usedvanlig konsentrert og kraftig smak.
 
Denne kvelden får du smake to savagnin-viner deriblant deres Vin Jaune, samt en annen lokal spesialitet - Vin de Paille. Dette er regionens egen dessertvin, laget av druer som har tørket på stråmatter eller i appelsinkasser.
 
Stéphane Tissot har også her laget sin egen variant, med druer som har tørket ekstra lenge, slik at de er svært rike på sukker. Vinen blir dermed ekstra søt og har mindre alkohol.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her