Åtte medaljer i Yrkes-VM

Peter Sand Dørstad, Brasserie France, og Karla Siverts, Bagatelle, fikk Medal of Excellence. Siverts ble også kåret til Norges beste deltaker.
Redaksjonen
08 September 2009 - 11:00

Norge har tatt et sølv, en bronse og seks "Medal of Excellence" i Yrkes-VM 2009 i Calgary. Etter fire dagers knallhard konkurranse halte det norske yrkeslandslaget inn et sølv i telekommunikasjonsfaget og en bronse i bilskadefaget. Ytterligere seks nordmenn fikk "Medal of Excellence" for arbeid av høy kvalitet.

900 konkurrenter
Resultatet ble klart natt til mandag (norsk tid). Gjennom fire dager denne uka har de 19 unge nordmennene på yrkeslandslaget kjempet mot 900 konkurrenter fra 51 land. Norge har deltatt i 16 av 45 fag. Aldersgrensen for å delta er 23 år. Åtte medaljer er tidenes beste norske innsats i Yrkes-VM.

Sølvet gikk til Dimitri Hansen, telekommunikasjonsfaget (YIT, Oslo).
Bronsen gikk til Helge Elias Tveit, bilskadefaget (Møller Bil Haugesund).

I tillegg gikk Medal of Excellence til:
• Peter Sand Dørstad, servitørfaget, Brasserie France, Oslo
• Karla Siverts, kokkefaget, Restaurant Bagatelle, Oslo.  Siverts ble også kåret til Norges beste deltaker.
• Krister Haugen, elektrikerfaget , YIT Askim
• Elisabeth Finnbråthen, blomsterdekoratørfaget, Storgatens blomsterhandel, Oslo
• Per-Arne Jansen, bilmekanikerfaget, Møller Bil Stavanger
• Marte Evensen og Hege Sveum, helsearbeiderfaget, Oppland fylkeskom. Etnedal/Gjøvik

100 000 besøkende
Yrkeslandslaget har kjempet mot verdens beste ungdommer i sine fag.  I fire lange dager har de utført krevende arbeidsoppgaver med et påpasselig publikum tett på. Over 100.000 personer besøkte Yrkes-VM for å se på eller heie fram sine egne deltakere. De har fulgt konkurransen på kort avstand. Å takle stresset med et høyt publikumstall er en viktig forutsetning for å kunne gjøre en god jobb i en slik konkurranse. Delstaten Alberta har også benyttet arrangementet som et innslag i sin yrkesorientering for skoleelever.

19 norske
Yrkeslandslaget har i år deltatt i fagene telekommunikasjon, automatisering (tomannslag), sveising, trykking, bilskade, elektriker, gullsmed, blomsterdekoratør, fashion (søm), bilmekaniker, kokk, servitør, billakkering, anleggsgartner (tomansslag), grafisk design og helsefagarbeider (tomannslag). Til sammen er det 19 utøvere på Yrkeslandslaget.

Yrkeslandslaget er tatt ut av de respektive bransjer gjennom regionale og nasjonale konkurranser. Yrkeslandslaget organiseres av WorldSkills Norway.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her