Asparges Rolls Royce

Årets mest eksklusive nyhet på grøntfronten er, i følge Christer Arnesen i Augusta Arnesen AS, den grønne asparges som de er mektig stolt over å kunne tilby en liten gruppe restaurantkunder. Robert Blancs asparges koster for beste sortering kroner 280 bun
Redaksjonen
23 April 2001 - 01:00

- Dette er virkelig aspargesens Rolls Royce, ikke bare på grunn av smaken som ikke kan sammenlignes med noe annen asparges (den er søtere og mindre gressaktig, red. anm.), men også på grunn av måten den behandles på hos produsenten som behandler den med større kjærlighet enn sine barn, hevder han og fortsetter: - Robert Blanc selger sine asparges kun til verdens aller beste restauranter, og vi er som de eneste i Skandinavia dermed svært heldige som har fått til denne avtalen, noe som for øvrig kom i stand med god hjelp av Sonja Lee på Magma.

Produksjonen er svært liten, kun 8 tonn årlig. Til sammenligning kan det nevnes at den norske produksjonen var på 18 tonn og importen på 150 tonn i 1999. Sesongen for Blancs asparges er fra begynnelsen av mars til midten av mai måned. Kun perfekte eksemplarer plukkes, og de beste kvalitetene er det bare sjefen Jean-Pierre Blanc selv som har hånd om. Og hvis ikke værforholdene er optimale, blir det ikke høstet noe den dagen. Robert Blancs asparges er dermed den ferskeste importasparges som kommer til Norge siden den er tilgjengelig for de heldige kundene allerede to dager etter at de sto i den mineralrike avleiringsjorda langs elven Durance i Provence. Her er det perfekte forhold for aspargesproduksjon. Og Robert Blanc har dyrket asparges gjennom fem generasjoner, altså mer enn 100 år, i denne samme jorden.

Sortering av størrelse, både tykkelse og lengde, utføres med pinlig nøyaktighet og like manuelt som for 100 år siden. Les Bourgeoises er kremen med en diameter på minst 18 mm og deles videre inn i tre kategorier etter lengde. Disse tre størrelsene er dessuten oppkalt etter Robert Blancs døtre Danielle og Mireille samt Brigitte Bardot som en gang var den mest velskapte kvinne. Deretter kommer Les Demoiselles med en diameter på 16 mm  og de tynneste, Les Fillettes, er minst 10 mm. Kvalitet koster, en bunt av beste sortering leveres da også for kroner 280.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her