Asparges Rolls Royce

Årets mest eksklusive nyhet på grøntfronten er, i følge Christer Arnesen i Augusta Arnesen AS, den grønne asparges som de er mektig stolt over å kunne tilby en liten gruppe restaurantkunder. Robert Blancs asparges koster for beste sortering kroner 280 bun
Redaksjonen
23 April 2001 - 01:00

- Dette er virkelig aspargesens Rolls Royce, ikke bare på grunn av smaken som ikke kan sammenlignes med noe annen asparges (den er søtere og mindre gressaktig, red. anm.), men også på grunn av måten den behandles på hos produsenten som behandler den med større kjærlighet enn sine barn, hevder han og fortsetter: - Robert Blanc selger sine asparges kun til verdens aller beste restauranter, og vi er som de eneste i Skandinavia dermed svært heldige som har fått til denne avtalen, noe som for øvrig kom i stand med god hjelp av Sonja Lee på Magma.

Produksjonen er svært liten, kun 8 tonn årlig. Til sammenligning kan det nevnes at den norske produksjonen var på 18 tonn og importen på 150 tonn i 1999. Sesongen for Blancs asparges er fra begynnelsen av mars til midten av mai måned. Kun perfekte eksemplarer plukkes, og de beste kvalitetene er det bare sjefen Jean-Pierre Blanc selv som har hånd om. Og hvis ikke værforholdene er optimale, blir det ikke høstet noe den dagen. Robert Blancs asparges er dermed den ferskeste importasparges som kommer til Norge siden den er tilgjengelig for de heldige kundene allerede to dager etter at de sto i den mineralrike avleiringsjorda langs elven Durance i Provence. Her er det perfekte forhold for aspargesproduksjon. Og Robert Blanc har dyrket asparges gjennom fem generasjoner, altså mer enn 100 år, i denne samme jorden.

Sortering av størrelse, både tykkelse og lengde, utføres med pinlig nøyaktighet og like manuelt som for 100 år siden. Les Bourgeoises er kremen med en diameter på minst 18 mm og deles videre inn i tre kategorier etter lengde. Disse tre størrelsene er dessuten oppkalt etter Robert Blancs døtre Danielle og Mireille samt Brigitte Bardot som en gang var den mest velskapte kvinne. Deretter kommer Les Demoiselles med en diameter på 16 mm  og de tynneste, Les Fillettes, er minst 10 mm. Kvalitet koster, en bunt av beste sortering leveres da også for kroner 280.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her