Arveavgiften truer familiehoteller

Regjeringens forslag til ny skatte- og avgiftspolitikk truer familiehotellene, mener hotelleier Sigurd Kvikne i Balestrand.
Redaksjonen
03 November 2008 - 17:00

Han slakter slakter regjeringens forslag til ny skatte- og avgiftspolitikk.
 
- De ønsker å lage et opplegg som skal ramme de rikeste av de rike, men lager i stedet et skatte- og avgiftsregime som rammer små- og mellomstore bedrifter. Som for eksempel familieeide hotellbedrifter, sier Sigurd Kvikne til HRRnett.
 
Fem generasjoner
Familien hans har eid og drevet Kviknes Hotel i fem generasjoner siden 1877. Hotellet er medlem av De Historiske Hotel & Spisesteder.
 
Kvikne mener at de nye arveavgiftsreglene kan være en trussel mot familiehotellene.
 
Utfordring
- Det spesielle med de familieeide hotellene er at det har vært investert gjennom generasjoner for å kunne tilby det produktet de har i dag, og overskuddet har blitt kjørt inn i hotelldriften fremfor at eierene har tatt ut verdier. Et generasjonsskifte er for de fleste familiehoteller en økonomisk utfordring, og vil med de nye reglene bli nær sagt umulig, sier Kvikne.
 
Skjerping
- Når man så i tillegg har fått en skjerping av formueskatten som gjør at stadig flere må tappe bedriftene for midler for å kunne betale den, viser dette helt klart en svært sterk skjerping av skattleggingen av små- og mellomstore bedrifter, bedrifter som ofte driver med små økonomiske marginer. Arbeidende kapital bør ikke skattelegges, og det må heller ikke være slik at man risikerer konkurs om man velger å gjennomføre et generasjonskifte, sier han.
 
Kviknes Hotel ligger i Balestrand og har totalt 190 rom.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her