Årsmøtet 2006

Den 3. og 4. februar 2006 avholdt Den Norske Vinkelner Forening sitt årsmøte på Hotel Continental med blant annet en work shop om hvordan foreningen kan bli enda bedre, uttaking til Europamesterskapet, smaking av 15 årganger med vin fra hele verden samt e
Redaksjonen
14 Februar 2006 - 09:21

Styret vil takke alle fremmøtte for positive bidrag. Vi ser frem til et givende 2006.

Årsmøtets festmiddag:

Bølgen & Moi Briskeby

Ferrari Brut Magnum fra Moestue Grape Selections

Ristet kamskjell med røykt tomatvinaigrette
Riesling Nonnenberg 2003, G. Breuer, Rheingau fra Engelstad Wines & Spirits

Ovnsbakt lardo spekket breiflabb, lakserogn-beurre blanc
Ch. Couhins- Lurton Blanc 1999 Magnum, Pessac-Léognan fra Bibendum

Hvilevin: Dom Perignon 1998 Magnum fra Moët Hennessy Norge

Reinsdyrfilet rødløkterte med sherrybalsamico, potet, sopp
Ch. Musar 1998 Magnum, Bekaa Valley fra Bibendum

Ost: Puligny St. Pierre, Hervé Mons
Sancerre 2004 Magnum, Pascal Jolivet, Loire fra Strøm

Lun gateaux med kandisert cumquat og macadamianøtter, appelsin og vaniljekrem
Ch. Coutet 1995, Barsac Bordeaux fra Bibendum

Til kaffen: A. E. d'Or no 6. Bibendum

Uttaking til Trophée Ruinart Europamesterskapet for Vinkelnere

DNVF var blitt bedt av Champagnehuset Ruinart om å avholde en uttaking til Europamesterskapet for Vinkelnere i juni 2006. Tre deltagere hadde meldt seg på, Jens Blom, Ørjan Lundmark og Robert Lie.

Uttakingen innebar teoriprøve og blindsmaking av tre viner. Teoriprøven viser seg alltid utslagsgivende, og også denne gang var det der vinneren fikk et stort forsprang. Robert Lie vant mesterskapet med Ørjan Lundmark på 2 plass og dermed reserve til mesterskapet.

Hoveddommer Arne Ronold sa i sin uttalelse at Robert hadde hatt bedre blindsmakinger før og henviste nok da til siste Norgesmesterskapet da han tok alle vinene blindt.

EN STOR TAKK
Den Norske Vinkelner Forening med alle sine 140 medlemmer vil takke alle sponsorer og Bølgen & Moi for all hjelp I forbindelse med årsmøtet. Terra Restaurant og Hotel Continental fortjener og en varm takk for lån av lokaler og strålende mat til lunch. Arne Ronold stiller som alltid opp til det beste for foreningen og satte nok pris på Chateau Couhins Lurton Blanc som takk for hjelpen.

Styrets sammensetning 2006:
Ken Canaiolo Engebretsen - President
Vinoteca
Mobil: 0047 90 13 68 83

Knut Espen Misje - ASI Kontakt/Vise president
Gastronomisk Institutt
Mobil: 0047 91 86 18 70

Henriette Batt - Sekretær
Engelstad Vin & Brennevin
Mobil: 0047 90 77 77 93

Heidi Bjørklund - Økonomi ansvarlig
Ekjord
Mobil: 0047 92 29 47 14

Daniel Johansson - Fagansvarlig
Lysebu Konferansesenter
Mobil: 0047 48 11 32 53

Jens Beisland - Fagansvarlig
Moestue Grape Selections
Mobil: 0047 97 69 68 92

Dan Lystad - Fagansvarlig
Arcus
Mobil: 0047 90 11 36 39

Jon Ekheim - Medieansvarlig
Bibendum
Mobil: 0047 48 09 69 99

Adresse:
Den Norske Vinkelnerforening
Postboks 2315 - Solli
0201 OSLO

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 20. februar i Oslo

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret

Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her