Årets beste matopplevelse

PM & Vänner i Växjö ble årets beste svenske restaurant når det kommer til matopplevelsen.
Redaksjonen
12 Mars 2010 - 15:13

Det er den anerkjente restaurantguiden White Guide som fremhever Växjö-restauranten "for sin passionerte jakt på store og små lokale smaker, tolket i en underholdende gastronomi på høyeste nivå, og for å ha satt søkelyset på rikdommen av kulinariske skatter som gjemmer seg i gamle svenske fattigbygder".

PM & Vänner serveres i følge White Guide den mest interessante maten i Sverige akkurat nå. En av vennene bak stedet er Andreas Larsson, regjerende sommelierverdensmester.

13 i verdensklasse
Årets beste restaurant hva totalopplevelse angår er imidlertid Operakällaren i Stockholm.  Prisen går til dette berømte stedet "for å ha dreid skruen for en rekke små retter en ekstra omdreining, som gjør den fantastiske restauranten uslåelig på grunn av sin måte å jobbe med så vel mat som vin, og et kjøkken som presterer i verdensklassen i verdens vakreste spisesal".

I alt 544 restauranter har kvalifisert seg for å være med i White Guide 2010. Av disse har 228 fått poeng (20 flere enn året før). 33 restauranter rangeres på "Mästarklasslistan" - to flere enn i fjor. Fem har falt ut og sju er kommet til.

Kunnskap og pasjon
Av de 33 toppstedene utgjør i alt 13 det som kalles "Internationell Mästarklass".

- Til tross for lavkonjunktur har det funnet sted en fantastisk utvikling i restaurant-Sverige i løpet av det siste året, sier Mikael Mölstad, sjefsredaktør for White Guide. - Det viser at god mat og bra service ikke bare handler om penger, men i større grad om kunnskap og pasjon. Og det finnes det stadig mer av.

Her kan du se alle resultatene: Her kan du alle resultatene www.whiteguide.se

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 20. februar i Oslo

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret

Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her