Drikke
Arbeidernes kampdrink

Arbeidernes kampdrink

Vi tjuvstarter feiringen av arbeidernes festdag på tirsdag med en skikkelig klassiker denne helgen i det vi børster støvet av gammelkommunisten.
Redaksjonen
30 April 2010 - 13:31

Arbeidere i alle land foren dere!

Slik lød Karl Marx og Fredrich Engels sin parole i Det kommunistiske manifest som la grunnlag for den sovjetiske revolusjon og som ble mottoet til Sovjetunionen.

1. mai feirer vi arbeidernes dag, og hva passer vel bedre enn å servere den klassiske drinken The Communist?

Se flere klassiske drinker her

Arbeidernes dag ble først feiret i Australia i 1856, men det var først etter 1886 at 1. mai ble fastsatt som arbeidernes dag etter den andre internasjonalen.

Arbeidere forbindes kanskje ikke så mye med drinker, men mer med øl. Visste du at du kan lage en rekke deilige drinker med øl også?

Les mer om drinker med øl her

Basen i denne ukens cocktail er et brennevin som ofte ble forbundet med arbeiderklassen i England, nemlig gin.

Gin ble som oftest drukket bart, men her er den blandet med friskpressede sitrusjuicer som sammen med sødmen og fylden fra kirsebærlikøren gir en skikkelig festdrink.

Den beste ginen på polet finner du her

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.

 
Vi i Apéritif ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.

The Communist drinkoppskrift

The Communist drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Fyll en cocktailshaker ¾full med is og ha i alle ingredisene.

Rist godt sammen til drinken er like kald som Russland og sil den over i et stort avkjølt arbeiderklasse-cocktailglass.

Flere gode cocktailer finner du her

Tips: Sil gjerne drinken gjennom en finmasket sil i tillegg til silen på cocktailshakeren for å få en helt isfri drink.
 
Sødmen fra kirsebærlikøren balanserer den skarpe syren fra den ferske sitrusjuicen.
Råvarer:

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her