Apéritifs store påskemeny 2005

Uansett hvor du velger å tilbringe påsken gir vi deg hver eneste dag forslag til deilige måltider og tilsvarende drikke. Sats på det tradisjonelle eller prøv noe nytt med Apéritif. God påske!
Redaksjonen
18 Mars 2005 - 17:28

Nedenfor finner du en rekke oppskrifter på middager og desserter du kan hygge deg og dine nærmeste med i påsken. Har du en hyttetur i tankene, kan flere av rettene forberedes hjemme før du reiser. Vi har også tatt i betraktning de flaskeløse vinene, og gir deg forslag på kartongvin som er lettere å ta med seg på tur.

Se alle Dagens rett for påsken 2005 (klikk FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="DR">her)

Påskesyssel - Dekorering av egg
Å pynte egg er noe som virkelig hører påsketiden til. Barna skal ha med seg egg til skole eller barnehage, og som oftest må de tømmes for innhold på forhånd.
 
Påskemat
Påskemenyens svinekoteletter blir langt sprekere når de får en omgang av thaiinspirert saus, og når familiens kokk slipper å bruke mer ferietid enn høyst nødvendig, blir hele familien fornøyd. Mer om dette finner du i artikkelen Småjuks i feriekjøkkenet.

Apéritif byr selvfølgelig på mer. Her finner du også kakeoppskrifter beregnet på påsken. Eksempelvis påskemuffins. Apéritif serverer lam som påskemeny og selvfølgelig med noe godt å drikke til. Her finner du tradisjonell lammestek såvel som påskewok. Bare forsyn deg. Vi tar en titt på hvilke internasjonale muligheter lammekjøtt gir til påsken som står for døren. Enten det er lammekoteletter, wokrett eller andre utenlandske varianter; her får du spennende oppskrifter og drikkeforslag. Selvsagt har vi også forslag til Eggende påskeretter.
 
Alle forbinder påske, skiturer eller kos i hytteveggen med sol - og appelsiner. For barnas del betyr det som oftest klissete fingre som nå og da stikkes i snøen. Vi fokuserer heller på noe mer behagelig og serverer et knippe påskeoppskrifter med appelsin som ingrediens. Eksempelvis Bayonneskinke med appelsinsaus eller fersk kyllingfilet med appelsinsaus. Vinforslag følger selvsagt med.

Vin hører selvsagt med i påsketiden
Nå er påsken her igjen, og hele folket stormer til fjells. Egentlig en gammel myte, for de fleste tilbringer faktisk påsken hjemme. Og skal du være hjemme i påsken, kan du prise våren med to svært prisgunstige australske viner. Og skal du på fjellet rekker du fortsatt å få med deg et par flasker av Påsketilbudet på polet.

Påskevinen finnes også i alle formater, fra enporsjonspakninger via boks til magnumflasker. Du velger etter behov, lyst og bæreevne. Gode valg finner du i denne påskens Ukens vin-artikkel; Vin i smått og stort.

Apéritifs første test av bag-in-box på drøyt fem år konsentrerer seg om den øvre prisklassen og skal derfor representere det beste innen boksverdenen.

I artikkelen Påskedrikke på boks samt Påskevin i reiseformat finner du ytterligere tips til lettslepte viner. I forfjor fant vi frem et lite knippe boksviner til påskens fridager. Kanskje de også i år kan friste deg og dine venner der dere sitter i solveggen?

Øl hører også påsken til
Årets påskeøl tilfredsstiller ikke bare de tørste men også de som er ute etter den virkelig store ølopplevelsen. Er du på jakt etter en forfriskning i solveggen etter endt skitur, er de fire norskproduserte påskeølene verdt å prøve ut. De kan du lese mer om i God skummende påske.

Ta også en kikk på Apéritifs tester av vin. Da er det kanskje lettere å sammenlikne produktene.

Etter skituren kan vel de fleste tenke seg en rolig After ski-stund i solveggen og koppen fylt med godsaker! Eller hva med Liquid Sunshine og Angels Kiss - utpregete vårfriske drinker som setter deg i riktig stemning der oppe i påskefjellet? Flere drinkoppskrifter finner du i vår store Bartender eller en av våre forslagtil Ukens drink.
 
God påske!

Dagens rett - Påsken 2005     

Dagens rett - mandag
21. mars 2005

Omelett og andre retter der egg er viktigste ingrediens er ensbetydende med raske middager. I dag er det eggepanne som serveres. Mettende og smaksrikt, samtidig som kostnadene kan holdes på et behagelig lavt nivå.

Dagens rett - tirsdag
22. mars 2005

Spiser du yoghurt regelmessig kan du visstnok leve til du blir 100. Er du i tillegg glad i saftig og magert norsk svinekjøtt, er det ingen grunn til at du ikke skulle bli en riktig glad gamling.

Dagens rett - onsdag
23. mars 2005

En ny og spennende lammerett er vårt forslag til middagen i dag. Smakfullt, saftig og enkelt tilberedt. Terracottagryter var "in" for noen år tilbake. Et par rødviner, fra Spania og Frankrike, følger med.

Dagens rett - skjærtorsdag
24. mars 2005

Frittata er en avansert form for omelett. Her er masse spinat og løk, så oppskriften er derfor litt vanskelig å sette vin til. Du får kanskje klare deg med vann i dag, eller eventuelt et glass lettøl dersom det faller bedre i smak?

Dagens rett - langfredag
25. mars 2005

Hva med en forfriskende kyllingrett der sitrusfrukter sammen med en herlig persillesaus gir middagen en uventet ny smakskarakter. Det spennende med slike smaksnyanser er at også vinvalget blir annerledes når maten blir syrligere.

Dagens rett - påskeaften
26. mars 2005

Aaah... endelig et godt lammemåltid! Og når lammeribba i tillegg er honningglasert - ja da er livet bare herlig og påskeaften reddet. Kos deg med den modne rødvinen vi anbefaler.

Dagens rett - 1. påskedag
27. mars 2005

I løpet av påsken fortæres det svært mye lammekjøtt, og da smaker det kanskje godt med litt fisk? I dag, 1. påskedag, er det laks og pasta som skal fortæres, med fransk og italiensk hvitvin som følge.

Dagens rett - 2. påskedag
28. mars 2005

Bacon setter en god smak på måltidet. I dag er det de ellers kanskje svært så kjedelige karbonadene som får nyte godt av en aldri så liten smaksoppgradering. Masse smak krever også en rikere vin og dette finner vi selvsagt i dagens vinforslag.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her