Nedenfor finner du en rekke oppskrifter på middager og desserter du kan hygge deg og dine nærmeste med i påsken. Har du en hyttetur i tankene, kan flere av rettene forberedes hjemme før du reiser. Vi har også tatt i betraktning de flaskeløse vinene, og gir deg forslag på kartongvin som er lettere å ta med seg på tur.
Se alle Dagens rett for påsken 2005 (klikk FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="DR">her)
Påskesyssel - Dekorering av egg Å pynte egg er noe som virkelig hører påsketiden til. Barna skal ha med seg egg til skole eller barnehage, og som oftest må de tømmes for innhold på forhånd.
Påskemat Påskemenyens svinekoteletter blir langt sprekere når de får en omgang av thaiinspirert saus, og når familiens kokk slipper å bruke mer ferietid enn høyst nødvendig, blir hele familien fornøyd. Mer om dette finner du i artikkelen
Småjuks i feriekjøkkenet.
Apéritif byr selvfølgelig på mer. Her finner du også kakeoppskrifter
beregnet på påsken. Eksempelvis
påskemuffins. Apéritif serverer
lam som påskemeny og selvfølgelig med noe godt å drikke til. Her finner du tradisjonell lammestek såvel som påskewok.
Bare forsyn deg. Vi tar en titt på hvilke
internasjonale muligheter lammekjøtt gir til påsken som står for døren. Enten det er lammekoteletter, wokrett eller andre utenlandske varianter; her får du spennende oppskrifter og drikkeforslag. Selvsagt har vi også forslag til
Eggende påskeretter.
Alle forbinder påske, skiturer eller kos i hytteveggen med sol - og appelsiner. For barnas del betyr det som oftest klissete fingre som nå og da stikkes i snøen. Vi fokuserer heller på noe mer behagelig og serverer et knippe påskeoppskrifter med
appelsin som ingrediens. Eksempelvis Bayonneskinke med appelsinsaus eller fersk kyllingfilet med appelsinsaus. Vinforslag følger selvsagt med.
Vin hører selvsagt med i påsketiden Nå er påsken her igjen, og hele folket stormer til fjells. Egentlig en gammel myte, for de fleste tilbringer faktisk påsken hjemme. Og skal du være hjemme i påsken, kan du prise våren med to svært prisgunstige australske viner. Og skal du på fjellet rekker du fortsatt å få med deg et par flasker av
Påsketilbudet på polet.
Påskevinen finnes også i alle formater, fra enporsjonspakninger via boks til magnumflasker. Du velger etter behov, lyst og bæreevne. Gode valg finner du i denne påskens Ukens vin-artikkel; Vin i smått og stort.
Apéritifs første test av bag-in-box på drøyt fem år konsentrerer seg om den øvre prisklassen og skal derfor representere det beste innen boksverdenen.
I artikkelen Påskedrikke på boks samt Påskevin i reiseformat finner du ytterligere tips til lettslepte viner. I forfjor fant vi frem et lite knippe boksviner til påskens fridager. Kanskje de også i år kan friste deg og dine venner der dere sitter i solveggen?
Øl hører også påsken til Årets påskeøl tilfredsstiller ikke bare de tørste men også de som er ute etter den virkelig store ølopplevelsen. Er du på jakt etter en forfriskning i solveggen etter endt skitur, er de fire norskproduserte påskeølene verdt å prøve ut. De kan du lese mer om i
God skummende påske.
Ta også en kikk på Apéritifs tester av vin. Da er det kanskje lettere å sammenlikne produktene.
Etter skituren kan vel de fleste tenke seg en rolig
After ski-stund i solveggen og koppen fylt med godsaker! Eller hva med
Liquid Sunshine og
Angels Kiss - utpregete vårfriske drinker som setter deg i riktig stemning der oppe i påskefjellet? Flere drinkoppskrifter finner du i vår store
Bartender eller en av våre forslagtil
Ukens drink.
God påske!
Dagens rett - Påsken 2005
Dagens rett - mandag 21. mars 2005 | Omelett og andre retter der egg er viktigste ingrediens er ensbetydende med raske middager. I dag er det eggepanne som serveres. Mettende og smaksrikt, samtidig som kostnadene kan holdes på et behagelig lavt nivå. |
| Dagens rett - tirsdag 22. mars 2005 | Spiser du yoghurt regelmessig kan du visstnok leve til du blir 100. Er du i tillegg glad i saftig og magert norsk svinekjøtt, er det ingen grunn til at du ikke skulle bli en riktig glad gamling. |
| Dagens rett - onsdag 23. mars 2005 | En ny og spennende lammerett er vårt forslag til middagen i dag. Smakfullt, saftig og enkelt tilberedt. Terracottagryter var "in" for noen år tilbake. Et par rødviner, fra Spania og Frankrike, følger med. |
| Dagens rett - skjærtorsdag 24. mars 2005 | Frittata er en avansert form for omelett. Her er masse spinat og løk, så oppskriften er derfor litt vanskelig å sette vin til. Du får kanskje klare deg med vann i dag, eller eventuelt et glass lettøl dersom det faller bedre i smak? |
|
Dagens rett - langfredag 25. mars 2005 | Hva med en forfriskende kyllingrett der sitrusfrukter sammen med en herlig persillesaus gir middagen en uventet ny smakskarakter. Det spennende med slike smaksnyanser er at også vinvalget blir annerledes når maten blir syrligere. |
| Dagens rett - påskeaften 26. mars 2005 | Aaah... endelig et godt lammemåltid! Og når lammeribba i tillegg er honningglasert - ja da er livet bare herlig og påskeaften reddet. Kos deg med den modne rødvinen vi anbefaler. |
| Dagens rett - 1. påskedag 27. mars 2005 | I løpet av påsken fortæres det svært mye lammekjøtt, og da smaker det kanskje godt med litt fisk? I dag, 1. påskedag, er det laks og pasta som skal fortæres, med fransk og italiensk hvitvin som følge. |
| Dagens rett - 2. påskedag 28. mars 2005 | Bacon setter en god smak på måltidet. I dag er det de ellers kanskje svært så kjedelige karbonadene som får nyte godt av en aldri så liten smaksoppgradering. Masse smak krever også en rikere vin og dette finner vi selvsagt i dagens vinforslag. |
|
|