Antinori planlegger ny vinkjeller, nytt hovedkvarter og museum

Marchesi Antinori har lansert et ambisiøst nytt prosjekt til €40 mill. Prosjektet omfatter en topp moderne vinkjeller og et nytt hovedkvarter i Bargino utenfor Firenze. Prosjektet ble tidligere denne måneden presentert i Firenze av Piero Antinori, Marches
Redaksjonen
23 Mars 2005 - 01:00

Etter 26 generasjoner har Antinori besluttet å flytte hovedkvarteret sitt fra Palazzo Antinori i Firenze til en mer landsens beliggenhet, nær San Casciano Val di Pesa.
- Ideen er å gjenskape den tradisjonelle toscanske gården i en moderne drakt, sier Antinori.
- Den nye kjelleren kommer til å bli et viktig om enn usynlig landemerke - et priviligert utsiktpunkt der man kan observere landskapet uten å bli sett. Dette skal være et sted hvor tradisjon møter modernitet, uten å gripe inn i landskapet, fortsetter han.
 
Kjelleren, som får en lengde på 200 meter, blir påbegynt til sommeren og regnes å stå ferdig i 2008. I tillegg til å huse Antinoris nye hovedkvarter, kommer bygget også til å bli brukt til fremstillingen av deres Chianti Classico viner - Marchesi Antinori Riserva, Peppoli og Badia Passignano Riserva.
- Vi planlegger å modne vinene i barriquer, samt å gi vinene en lengre og bedre langringstid på flaske i temperaturkontrollerte kjellere, sier Renzo Cotarella, Antinoris administrerende direktør. Det nye senteret vil også huse et nytt museum med et et "vinsantania" for lagring av sent høstede druer for tilvirkelsen av vinsanto. Bakeri, bøkkeri, olivenpresse og et auditorium til 200 personer er også blant nyhetene.
 
Kilde: Decanter

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka
Dagens rett

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka

Varm suppe i novemberkulda smaker alltid godt. Rent, godt og smakfullt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her