Annen hvitvin

Mange gode hvitvinskjøp fra hele verden er det vi får servert i juli fra polet. Og det i behagelige prisleier.
Redaksjonen
03 Juli 2007 - 11:11

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. juli 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Annen hvitvin

+ (89p)
Girardin Bourgogne Chardonnay Terroir Noble 2005
Vincent Girardin
Frankrike - Bourgogne
10499 VSD - kr 132,00 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Ung lys grønngul. Frisk duft med fint mineralpreg.
Smak: Elegant anslag, flott druepreg, fin fedme, fine mineraltoner utover, sitter godt og lenge. (2005)
Bruksområde: Allround sjømat, lyst kjøtt og grønnsaker.
Vurdering: En usedvanlig flott ueiket chardonnay som vil utvikle seg videre i minst fire år til. Usedvanlig godt kjøp. (2005)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 13% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Leth Grüner Veltliner Schaflerberg 2005
Weingut Leth
Østerrike - Wagram
10116 VSD - kr 118,00 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Lys grønngul. Elegant duft med god druekarakter.
Smak: Godt fruktig anslag, noe tropiske toner samt pepper i midten, veldig god finish. (2005)
Bruksområde: Kylling.
Vurdering: En god hvitvin som er best innen et par år. Meget godt kjøp. (2005)
Laget av: 100% Grüner Veltliner
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 4 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Ch. Cruzeau 2006
André Lurton
Frankrike - Pessac-Léognan
10498 VSD - kr 139,90 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Bibendum
Farge og duft: Lys gul med grønnskjær. Flott duft ev epler, sitrus, grapefrukt, stikkelsbær og eik.
Smak: Saftig og friskt anslag, fine mineraltoner, middels fylde, noe eik mot slutten men godt integrert, sitter en god stund. (2006)
Bruksområde: Gode fiskeretter, gjerne grillet breiflabb med smørsaus.
Vurdering: En flott hvit bordeaux som vil utvikle seg videre i fire-fem år til. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Sauvignon Blanc
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 10 md. lagring i franske eikefat (35% nye fat)
Bestill her:

+ (87p)
Bründlmayer Grüner Veltliner Kamptaler Terrassen 2006
Weingut Bründlmayer
Østerrike - Kamptal
46487 VSD - kr 139,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Podium Wines
Farge og duft: Ung lys gul. Fin fruktig duft med noe mineraler og blomster.
Smak: Delikat anslag, følger duften, god syre som balanseres av fin fylde, deilig fruktighet i finishen. (2006)
Bruksområde: Allround fisk eller grønnsaksretter.
Vurdering: En veldig god østerriker fra en av de beste produsentene. Best innen et par år. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Grüner Veltliner
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Glittering-Throated Emerald Chardonnay 2006
Clos LaChance
USA - Monterey
10504 VSD - kr 112,50 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Chris Wine
Farge og duft: Lys gul. Fint preg av epler, sitrus samt noe blomster.
Smak: Friskt fruktig anslag, god druefedme i midten, lett urtepreg i finishen. (2006)
Bruksområde: Allround sjømat eller grønnsaksretter.
Vurdering: Noe så sjelden som en ueiket californisk chardonnay til en gunstig pris! Best innen et år eller to. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Fetzer Valley Oaks Sauvignon Blanc 2006
Fetzer Vineyards
USA - California
10103 VSD - kr 116,60 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Farge og duft: Lys gulgrønn. Elegant fruktig duft med stikkelsbær, sitrus og epler.
Smak: Fruktig anslag, lett sødme og fedme, følger duften, veldig godt druepreg, sitter godt. (2006)
Bruksområde: Fisk og grønnsaksretter, tåler en del krydder.
Vurdering: En vellaget californisk sauvignon blanc som er best innen et år. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Sauvignon Blanc
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(86p)
Barth Riesling Trocken 2006
Wein- und Sektgut Barth
Tyskland - Rheingau
15447 Cuveco - kr 129,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Unglys gul. Frisk duft med noe dempet men likevel fin rieslingpreg.
Smak: Fruktig anslag, god syre, lett fylde, tørr god finish. (2006)
Bruksområde: Østers, blåskjell.
Vurdering: En frisk og god riesling som er best innen et år. Godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 12% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

(85p)
Cono Sur Sauvignon Blanc Reserva 2006
Viña Cono Sur
Chile - Casablanca
10490 Vectura - kr 87,90 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Prizelius
Farge og duft: Lys grønngul. Fin duft av epler, sitrus, solbærblader og hvit asparges.
Smak: Fast anslag, god bløthet utover, følger opp duften, sitter en stund. (2006)
Bruksområde: Fisk og grønnsaksretter.
Vurdering: En vellaget chilensk hvitvin som er best innen et år. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Sauvignon Blanc
Alkoholinnhold: 13% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(85p)
Concannon Chardonnay 2005
Concannon Vineyards
USA - Central Coast
10503 Vectura - kr 109,90 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Lys gul. Gule epler, sitrus, blomster samt krydder og eik.
Smak: Friskt anslag, følger duften, fin tørrhet i finishen. (2005)
Bruksområde: Grillet fisk eller lyst kjøtt.
Vurdering: En god og prisgunstig californisk chardonnay. Best innen et år. Meget godt kjøp. (2005)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 3 md. fatlagring for 50% av vinen
Bestill her:

(84p)
Parducci Sauvignon Blanc 2006
Parducci Wine Cellars
USA - Mendocino-Lake
10505 Vectura - kr 99,50 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Vectura
Farge og duft: Lys ung gul. Frisk duft med fine tropiske toner og noe stikkelsbær,
Smak: Ren fruktig smak med fin tørrhet. (2006)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En hvitvin som er lett å like. Best nå. (2006)
Laget av: 100% Sauvignon Blanc
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Cuprese Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore 2006
Colonnara
Italia - Marche
15450 VSD - kr 99,80 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Podium Wines
Farge og duft: Lys gul. Rik fruktig duft med tropisk innslag.
Smak: Følger duften, god fedme, ok syre, sitrusfedme i finishen. (2006)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En lettdrikkelig sommervin som er best godt avkjølt. Meget godst kjøp. (2006)
Laget av: 100% Verdicchio
Alkoholinnhold: 13% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Schuster Grüner Veltliner Eisenhut 2005
Weingut Familie Schuster
Østerrike - Wagram
10506 Eureka - kr 101,20 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Eureka Wine
Farge og duft: Gulgrønn. Fruktig duft med epler, sitrus, blomster og noe krydder.
Smak: Saftig anslag, god friskhet, lett fylde, hvit pepper i finishen. (2005)
Bruksområde: Drikkevin, blåskjell, reker.
Vurdering: En frisk hvitvin som er best innen et år. Meget godt kjøp. (2005)
Laget av: 100% Grüner Veltliner
Alkoholinnhold: 0,75% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

(84p)
Louis Max Chablis 2006
Louis Max
Frankrike - Chablis
14193 Cuveco - kr 146,50 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Grønngul. Fruktig duft med fine eple- og sitrustoner samt snev av kalk.
Smak: Friskt anslag, følger duften, fin tørrhet i finishen. (2006)
Bruksområde: Østers, blåskjell.
Vurdering: En leskende og forfriskende chablis som er best nå. Godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Castellum Vetus Trebbiano d'Abruzzo 2004
Azienda Agricola Centorame
Italia - Abruzzo
10563 VSD - kr 200,50 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Podium Wines
Farge og duft: Ung grønngul. Fruktig duft av epler, sitrus, urter og en del eik.
Smak: Saftig anslag, en del fat gjennom hele smakskurven, ok fylde, litt fet finish. (2004)
Bruksområde: Grillet svin.
Vurdering: En noe overeiket og overpriset hvitvin. Best innen et år. (2004)
Laget av: 100% Trebbiano
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. fatlagring (225 ltr. medium toastede fat)
Bestill her:

÷ (82p)
Mehrlein Riesling 2006
Bernhard Mehrlein
Tyskland - Rheingau
10502 Vectura - kr 98,00 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
World Wines
Farge og duft: Ung lys gul. Fruktig duft av sitrus, grønne epler, pære og urter.
Smak: Flott friskhet, mangler litt kompleksitet, men tørr og god finish. (2006)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En forfriskende riesling som er best nå. Godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (82p)
Valpantena Garganega
Cantina Valpantena
Italia - Veneto
48274 VSD - kr 299,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Vinum
Farge og duft: Lys gul. Lett fruktig duft med søt grapefrukt og noe tropisk frukt.
Smak: Følger duften, bløt og behagelig, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En ok hvitvin for de som liker en rund stil. Godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 100%Garganega
Alkoholinnhold: 13% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 2 md. fatlagring for deler av vinen
Bestill her:

÷ (80p)
Trapiche Sauvignon Blanc 2006
Bodegas Trapiche
Argentina - Mendoza
10489 Vectura - kr 80,00 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Farge og duft: Lys grønngul. Epler, sitrus, blomster og stikkelsbær, litt søtlig duft.
Smak: Fruktig anslag, ok druepreg, sitter noe. (2006)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En enkel men grei hvitvin. Godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Sauvignon Blanc
Alkoholinnhold: 13% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Heldig er den som har bursdag og får denne servert
Ukens drink

Heldig er den som har bursdag og får denne servert

Jack Daniel's som balanseres med friske bringebær og syrlighet fra tranebær samt toppes med champagne er en bursdag verdig. Den smaker fortreffelig også resten av årets 364 dager.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Med fish and chips til middags blir det fest midt i uka
Dagens rett

Med fish and chips til middags blir det fest midt i uka

Denne fiskeretten kommer til å bli godt mottatt av så vel store som små, og oppskriften er ikke vanskelig å følge heller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her