Anker Big Horn-saken

I september ble det klart at politikerne i Fredrikstad ikke ville gi den nye Big Horn-restauranten skjenkebevilling. Nå ankes saken til Fylkesmannen.
Redaksjonen
30 Oktober 2007 - 20:08

Det var i midten av september at det daværende Ap-flertallet i Fredrikstad formannskap avslo kjedens søknad om å få skjenke alkohol ved den planlagte restauranten Bar & Biff.
 
Skjenketak
Årsaken til avslaget var at antall bevillinger var "brukt opp". Politikerne mente blant annet at skjenketaket i kommunen var sprengt og at det utfra den alkoholpolitiske planen ikke var ønskelig med flere skjenkesteder i sentrum.
 
Juristmat
Slik lukter det juristmat av lang vei. I et brev til Fredrikstad kommune mener Big Horn-kjedens advokat Dag Fosse at politikerne gjør forskjell på bevillingssøkerne i byen, skriver Demokraten.
 
Usaklig
-Vedtaket innebærer en usaklig forskjellsbehandling sammenholdt med Bystyrets vedtak fra mai 2007 hvor Pelikanen fikk innvilget alminnelig skjenkebevilling ved Bryggetaket i Storgata 13. Det er ikke påvist noen vektige næringspolitiske grunner for at Pelikanen skulle få innvilget sin søknad om skjenkebevilling, skriver han.
Advokaten anmoder kommunen om å omgjøre vedtaket før eventuelt Fylkesmannen blir koblet inn.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Start uka med en tacoinspirert pai
Dagens rett

Start uka med en tacoinspirert pai

Her blandes klassisk pai med alt du vanligvis setter på tacobordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til
+
Tester

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til

Dette belgiske collab-ølet er det beste blant de testede ølene, siderne og mjødene i spesialpolet i oktober.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk
Dagens rett

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk

Når både fersk mais og kantarell er å få tak i, må du benytte anledningen, som i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak
Dagens rett
Lammegryte med rotgrønnsaker

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak

Dette er en perfekt rett til søndagsmiddagen og her kan du virkelig slå deg løs med de gode norske rotgrønnsakene og lammet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Start uka med en tacoinspirert pai
Dagens rett

Start uka med en tacoinspirert pai

Her blandes klassisk pai med alt du vanligvis setter på tacobordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til
+
Tester

Høsten er tiden for dekadente ølopplevelser - med dette får du alt og mer til

Dette belgiske collab-ølet er det beste blant de testede ølene, siderne og mjødene i spesialpolet i oktober.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen
Dagens rett

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen

Søte pærer kombinerer utrolig godt med en smaksrik kremet ost, som gorgonzola eller annen type om du ikke liker blåmuggkarakteren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når torsken får et dekke av ost og brød i bunn, smaker den ekstra godt
Dagens rett
Ostegratinert torsk og grønnsaker i form

Når torsken får et dekke av ost og brød i bunn, smaker den ekstra godt

Fisk som bakes i form har en lei tendens til å appellere bredt. Spesielt om det er et lag av ost på toppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk
Dagens rett

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk

Når både fersk mais og kantarell er å få tak i, må du benytte anledningen, som i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her