Alt om lutefisk

Her finner alt du behøver å vite for å lykkes med lutefisken og med tilbehøret. Selvfølgelig gir vi deg råd om hva du skal drikke til. Du kan også følge Apéritifs videokjøkken og lære av mesterkokken Ole Martin Alfsen. Mengder av oppskrifter og artikler v
Redaksjonen
18 Desember 2008 - 17:00

Lag lutefisk med Apéritifs videokjøkken
Ole Martin Alfsen fra Kulinarisk Akademi, også kjent fra TV-ruta, tar deg gjennom de viktige trinnene for at lutefisken skal bli helt perfekt.
 
Selvfølgelig gir han deg de beste tipsene på hvordan du lager det beste tilbehøret til delikatessen også.
 
Artikler om lutefisk
 
Når Halvor Hansen behandler tørrfisk er det med respekt og kjærlighet, og en stor porsjon begeistring. Han mener tørrfisk burde være en turistattraksjon!
 
Vær på vakt når butikken annonserer med ekte lutefisk. For det er slett ikke sikkert fiskedisken byr på ekte vare.
 
Om du fortrekker lutefisken fast eller godt skjelvende, er en smakssak. Her har du masser av tips til hvordan du skal lykkes og om hva du skal drikke til.

Hvilken lutefisk du velger, sammen med dets tilbehør, får også betydning for drikkefølget.
 
Tørrfisken har potensial til å bli den nye store kultfisken når den nå er tilgjengelig i klar-til-bruk-format.

Ringerikserter fikk i 2004 sin velfortjente opprinnelsesbeskyttelse. Denne ertesorten er Norges eldste jordbruksvare som fremdeles dyrkes. På Ringerike er den fortsatt fast tilbehør til bondekost som lutefisk og rakefisk, men er klar for nye partnere.
 
Det er tid for lutefisk, og skulle du være så uheldig å ikke like denne skjelvende delikatessen, har vi en genial løsning for deg.

Charles Tjessem gir deg her en komplett oppskrift på lutefisk av klippfisk.

Sjekk ut vår store test av juleøl og inviter familie og venner til stort lutefisklag. Anbefalinger til deilig akevitt som passer lutefisken følger selvsagt med.
 
Rester av lutefisk kan tillages i luftige former og forføre selv den mest innbitte lutefiskhater.

Hovedattraksjonen ved City Bistro i Stavanger lages i kjelleren til innehaver Gunnar J. Trettenes' barndomshjem på Voss: Lutanakke.

Kanskje lutefisk skjult i lefse er tingen for den som mister motet ved synet av den skjelvende delikatesse.

Oppskrifter
 
 
Drikke til lutefisk
 
Hvilken lutefisk du velger, sammen med dets tilbehør, får også betydning for drikkefølget.
Mens nordmenn først og fremst sverger til den fatlagrede brune akevitten, står Aalborg Taffel Akvavit alene for 15 prosent av all sprit som omsettes i Danmark.

Sjekk ut Apéritifs juleøltester

Sjekk ut Apéritifs tester av akevitt

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du en innbydende treretters Valentines-meny
Dagens rett

Her får du en innbydende treretters Valentines-meny

Det er Valentines Day og fredag. Hvis du står litt på, rekker du å lage denne treretteren til i kveld.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bak hjertebrownies tll Valentines
Ukens kake

Bak hjertebrownies tll Valentines

Å sende kort på Valentins dag er veldig romantisk, men du kan jo også vise din hengivenhet på en annen måte, som ved å bake en romantisk kake til din kjære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Beste barbaresco-kjøp
+
Godbiter i pollisten

Beste barbaresco-kjøp

Barbaresco tar etter Barolos galopperende priser, men noen holder igjen, som disse. Som derfor er de beste kjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du en innbydende treretters Valentines-meny
Dagens rett

Her får du en innbydende treretters Valentines-meny

Det er Valentines Day og fredag. Hvis du står litt på, rekker du å lage denne treretteren til i kveld.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bak hjertebrownies tll Valentines
Ukens kake

Bak hjertebrownies tll Valentines

Å sende kort på Valentins dag er veldig romantisk, men du kan jo også vise din hengivenhet på en annen måte, som ved å bake en romantisk kake til din kjære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatsfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Beste barbaresco-kjøp
+
Godbiter i pollisten

Beste barbaresco-kjøp

Barbaresco tar etter Barolos galopperende priser, men noen holder igjen, som disse. Som derfor er de beste kjøpene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her