Alkoholfritt juleøl

At det finnes gode alkoholfrie alternativer er minst like viktig i julesesongen som ellers. Selv om alkoholfritt øl mangler fylden og smakskraften i et ekte øl, gjør det beste i testen en bra jobb.
Redaksjonen
13 November 2009 - 09:59

Alkoholfritt juleøl

÷ (82p)
Munkholm Juleøl
Ringnes
0 %
33 cl
Farge og duft: Mørk gyllen. Fin søtlig maltpreget duft med noe tørket frukt.
Smak: Følger duften, godt skum, fin friskhet, sitter godt.
Mat: Ikke for kraftige retter.
Vurdering: Et svært vellykket alkoholfritt øl. 82 p

+ (79p)
Grans Julefri
Grans Bryggeri
0 %
33 cl
Farge og duft: Mørk brun. Malt, brentpreg, honning og nøtter.
Smak: Myk stil, men bra friskhet, litt lett og sødmefylt, men noe bitterhet i finishen.
Mat: Lettere retter.
Vurdering: Et vellaget alkoholfritt øl. 79 p

+ (78p)
Aass Jule-Uten
Aass Bryggeri
0 %
33 cl
Farge og duft: Gyllenbrun. Frisk duft med noe brødpreg samt humle.
Smak: Friskt anslag, litt lett, noe bitterhet mot slutten.
Mat: Lette retter, fisk.
Vurdering: Et lett og friskt alkoholfritt øl. 78 p

+ (78p)
Freeze Julebrygg
Macks Ølbryggeri
0 %
33 cl
Farge og duft: Brunrød. Frisk lett duft med noe mais, honning og buljong.
Smak: Fruktig lett anslag, en del sødme, dempet bitterhet, sitter noe.
Mat: Tørsteslukker.
Vurdering: Et litt lett alkoholfritt øl. 78 p

 (76p)
Santa Clausthaler 2009
Hansa Borg Bryggerier
0 %
33 cl
Farge og duft: Brun. Litt enkel duft, men ok friskhet, humle- og maltpreg.
Smak: Ikke helt i balanse, men godt skum og ok bitterhet i finishen redder noe.
Mat: Alene.
Vurdering: Litt vandig stil. 76 p

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her