|
Aker Brygge Matfestival 2006
Gourmeter og gourmander i alle aldre, fryd dere - matfestivalen er snart over oss!
Redaksjonen
31 Juli 2006 - 10:38
Fredag 18. august - søndag 20. august er virkelig en helg du burde legge turen innom Aker Brygge i Oslo.
Hele bryggeområdet blir denne helgen satt i den gode smakens tegn, i det produsenter og importører av de lekreste produkter overtar bryggen sammen med de mange flotte spisestedene.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="program">Festivalprogrammet og utstillere.
Norges største matfestival
Som den største festivalen i sitt slag, fortjener Aker Brygge Matfestival helt klart et besøk. Her finner gourmeter såvel som vanlig folk det meste hjertet kan forlange. Det er forventet et besøk av nærmere 200.000 mennesker i løpet av festivalen.
I det 600 m² store festivalområdet vil du kunne få servert lekker sjømat, smake deilige friske viner og nippe til champagne - alt mens du følger de spennende aktivitetene på scenen.
Under festivalen vil det bli avholdt konserter, aktiviteter for barn, helgrilling av kalv og en rekke andre morsomme ting for store og små.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="program">Se hele festivalprogrammet her (klikk).
Dobbelt NM
Apéritif arrangerer hele to fantastiske norgesmesterskap i løpet av festivalhelgen.
Lørdag den 19. august arrangeres den store finalen i årets NM for amatørkokk der to finalister lager de beste rettene av sei, hjulpet av Terje Ness, Haga Restaurant, og Sven Erik Renaa, ansatt ved Gastronomisk Institutt.
Søndag 20. august er det duket for ny kamp når NM i østersåpning går av stabelen. Se Norges beste kokker kjempe om heder og ære i et forrykende mesterskap.
VInneren skal forsvare de siste to års norske triumfer i VM i østersåpning i Galway, Irland.
Begge mesterskapene lover stor stemning og intens spenning. Bli med og hei frem dine favoritter!
Les mer om NM for amatørkokk her.
Les mer om NM i østersåpning her.
20 år med bryggeliv
Det er i år 20 år siden de første verkstedshallene til gamle Aker Mekaniske verksted ble åpnet som Aker Brygge - og i dag er det et naturlig samlingssted for små og store, sommer som vinter.
Gode minner, late sommerdager, god mat og drikke, samlingspunkt for familie og venner og opplevelsessenter - dette er bare noe av hva du forbinder med Aker Brygge.
Årlig er det flere enn 6 millioner mennesker som besøker det gamle skipsverftet, og denne helgen ventes det opp mot 200.000 besøkende til den første matfestivalen på Aker Brygge.
Sett av helgen til en opplevelsesreise inn i gastronomiens herlige verden sammen med venner og familie.
Foto: Roger Kolbu, Tom Haga, Per Alfsen og Aker Brygge Matfestival.
Forsiden akkurat nå