8. oktober i Oslo - Smak legendariske Amarone-viner

Bli med og smak en rekke legendariske Amaroner, hvorav en i fire forskjellige årganger tilbake til 1990!
Redaksjonen
19 September 2007 - 14:00

Italias nordøstre hjørne er velkjent for de fleste, ikke minst gjennom det berømte området Veneto og deres fabelaktige Amarone-viner.

Denne kvelden får vi besøk av selveste Carina Kurttila fra en av de aller beste produsentene i området - Masi. Huset har en bred protefølje av spennende viner, men nå har vi virkelig en godbit for deg!
 
Gjennom kveldens Amarone-smaking vil Kurtilla presentere ikke mindre enn åtte av de aller beste vinene huset har å by på.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor.

Fire årganger
Masi Costasera Amarone Classico har en spesiell plass i manges hjerter, og denne kvelden skal vi smake ikke mindre enn fire årganger av vinen - den eldste er helt tilbake til 1990!
Vinen het tidligere Masi Amarone Classico, men i 1997 fikk den i tillegg navnet Costasera, som den har hett siden.
 
Dersom du har lurt på hvordan vin utvikler seg og hvordan de forskjellige årgangene skiller seg fra hverandre, bør du ikke gå glipp av denne smakingen. Amarone-viner har en meget spennende utvikling etter ca 12 - 15 år hvor den skifter karakter  - bli med og oppdag dette du også!
Påmeldingslenken finner du nedenfor.

Konge blant viner
Vi nøyer oss ikke med denne vertikalsmakingen av Costasera'en, men du vil også få smake tre enkeltvinmarksviner og én elegant recioto.
 
Amarone-vinen regnes for noe av det aller beste du kan få innen vin, og etter at druene forsiktig har blitt høstet legges de på tørkeloftet hvor de får lov til å konsentrere sine aromaer. Mens druene ligger på store brett, sørger en konstant lufting for at de mister 30 - 40 prosent av væsken før de presses uhyre forsiktig.
 
Du vil få smake viner fra legendariske vinmarker i Valpolicella - Vaio Armaron, Mazzano, og Campolongo di Torbe - som alle har optimal solhelling, og har siden 1100-tallet hatt et urokkelig renommé.
 

Venetos beste?
Masi er kjent for å være en av de beste produsentene i Veneto.
 
Huset har vært i familien Boscainis eie siden slutten av 1700-tallet, og har hele tiden produsert førsteklasses viner fra druesortene Corvina, Rondinella og Molinara, druer som er typiske og tradisjonelle for dette området nord i Italia.

Les mer om Masi her (klikk)

Ta med deg dine venner og kjente og opplev disse utrolige vinene.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor.

Dette er vinene vi får smake denne kvelden:
• Masi Costasera Amarone Classico 2004 (årgangen er ennå ikke tilgjengelig - ca pris kr 279,90)
 

è Meld deg på her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt

Tid: 8. oktober 2007 kl. 18.00 - 20.00
Pris: kroner 545,- (avgiftsfritt)
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring 22 33 44 70 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 70230545705, Apéritif AS, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 081007.
 
Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 02.10.07 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
 
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Foto: Masi

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka
Dagens rett

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka

Varm suppe i novemberkulda smaker alltid godt. Rent, godt og smakfullt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her