Det asiatiske kjøkken har tatt Norge med storm, og det japanske kjøkken er i en særklasse med mat som er like mye en fryd for øyet som en veritabel smakseksplosjon.
Denne kvelden vil du selv få prøve deg på å lage sushi, sashimi, makiruller og mye, mye mer sammen med noen av Norges aller beste kokker.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Smakfullt program
Mat er stolthet, stolthet over gode råvarer. Det er bevissthet rundt de unike kvalitetene som våre nordlige vekstforhold gir.
Lys, temperatur og klima påvirker ikke bare oss mennesker men også maten. Produktet skal smake av voksested, opprinnelse, kjærlighet og tid.
Deltakerne deles opp i fire grupper, som alle lager de lekreste retter ut av delikatessene, samt oppleve de utrolig mange smaksnyansene som krydder og vin kan skape sammen med råvarene
Og selvfølgelig; til slutt setter vi oss rundt bordet for å nyte det hele sammen med matchende gode drikkevarer.
Dette blir gøy...
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Lær av Norges beste kokker
Dette spennende japanske kokkekurset blir holdt hos Kulinarisk Akademi av noen av deres beste kokker; Espen Vesterdal Larsen, Mathias Vleeshowers og Halvar Ellingsen.
Les mer om
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="KA">Kulinarisk Akademi og kveldens dyktige kokker her (klikk).
Alle kursdeltagere får utdelt oppskriftshefter.
è Meld deg på her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt.
Tid: Torsdag 8. april 2010, kl. 17.00 - 23:30
Pris: kroner 1 650,- pr. person
Sted: Kulinarisk Akademi,
Maridalsveien 85, bygning 7, 0461 Oslo.
OBS: Kun 32 plasser.
Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestillingsfrist: 22.03.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til
kurs@aperitif.no Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS
- klikk her.
Norges beste kokker Denne kvelden er det noen skikkelige kokkestjerner som lærer deg å lage de lekreste festmenyer, og det hele ledes av Espen Vesterdal Larsen.
Espen Vesterdal Larsen har, i tillegg til sin stilling som konsulent ved Kulinarisk Akademi, vært fast dessert- og sjokoladeansvarlig på det norske kokkelandslaget. I fjor høst var han med da kokkelandslaget sikret Norge sitt aller første gull i kokke-OL i Erfurt i Tyskland.
Han begynte sin karriere som kokk innen det salte, men etter et møte med Lars Lian fant han raskt ut at det var dessertene og sukkeret som interesserte ham mest. Han tok derfor konditorutdannelse på Erichsens konditori i Trondheim etter avlagt fagprøve som kokk.
I 1997 ble hardt arbeid belønnet med førsteplass i NM for konditorkunst, og hans senere deltakelse på kokkelandslaget har videre finslepet hans ekspertise innen det søte.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).
Kokker i stjerneklasse
Med seg på laget denne kvelden har Espen blant annet med seg Mathias Vleeshowers.
Opprinnelig kommer Vleeshowers fra Sverige, men siden 1998 har han hatt sitt virke på stjernerestauranter som Palace Grill, Le Canard, Oro og sist på Falcon Crest som kjøkkensjef.
Mathias har vært ved Kulinarisk Akademi siden 2008, og er Akademiets kjøkkensjef.
Sistemann av kveldens kokker er den nybakte Norgesmesteren i kokkekunst,
Halvar Ellingsen, som har satt sine spor i kokkeverdenen trass sin unge alder av 23 år.
Ellingsen, som opprinnelig er fra Sortland, har jobbet ved en rekke av hovedstadens topprestauranter for å samle seg erfaring før han begynte ved Kulinarisk Akademi, hvor han i dag jobber som commis.
Årets Norgesmesterskap og kongepokal kom uventet på Ellingsen, som hadde håpet på en god plassering, men som stakk av med seieren i tidenes tetteste Norgesmesterskap.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).
Kulinarisk høyborg
Kulinarisk Akademi AS ble dannet sommeren 2008 i samarbeid med Det Virkelig Gode Liv og familien Kloster.
Alle de tidligere ansatte ved Gastronomisk Institutts Osloavdeling gikk inn i nye stillinger ved Kulinarisk Akademi, og er også med som medeiere i det nye selskapet.
Kulinarisk Akademi har satt seg som mål å bli Norges fremste mat- og drikkefaglige kompetansemiljø, ogviderefører blant annet vinkelnerutdannelsen og måltidsutviklingen.
Et gammelt fabrikklokale ble nylig totalt renovert til å bli et gastronomisk senter ved Akerselvas bredder, og her vil ivrige kursdeltakere blant annet kunne glede seg over å kunne boltre seg på fire topp moderne kokeøyer før vi nyter det eksklusive måltidet sammen.
De nye lokalene har også et eget auditorium og et mediekjøkken, og Åpent Bakeri har sine produksjonslokaler vegg i vegg.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk)