OBS: Kun 32 plasser.
6. oktober i Oslo - Kokkekurs på Norges skattkammer
Lær å lage de deiligste retter ut av de fabelaktige råvarene vi har her i Norge, sammen med Norges beste kokker.
Redaksjonen
30 Juni 2010 - 21:18
Verdens kokkeelite ser til Norden og Norge når det gjelder gode råvarer, og det nordiske kjøkken regnes også som et av de mest spennende og nyskapende i verden.
Denne kvelden vil du selv lære å lage nye spennende retter basert på norske råvarer i toppklasse sammen med noen av landets beste kokker.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Smakfullt program
Mat er stolthet, stolthet over gode råvarer. Det er bevissthet rundt de unike kvalitetene som våre nordlige vekstforhold gir.
Lys, temperatur og klima påvirker ikke bare oss mennesker men også maten. Produktet skal smake av voksested, opprinnelse, kjærlighet og tid. Siden vi bruker en del eksklusive råvarer under dette kurset er prisen derfor også noe høyere enn ved våre vanlige kurs.
Deltakerne deles opp i fire grupper, som alle lager de lekreste retter ut av delikatessene, samt oppleve de utrolig mange smaksnyansene som krydder og vin kan skape sammen med råvarene
Og selvfølgelig; til slutt setter vi oss rundt bordet for å nyte det hele sammen med matchende gode drikkevarer.
Dette blir gøy...
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Lær av Norges beste kokker
Dette spennende kokkekurset på de gode norske råvarene blir holdt hos Kulinarisk Akademi av noen av deres beste kokker; Harald Berger, Mathias Vleeshowers og Halvar Ellingsen.
Les mer om FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="KA">Kulinarisk Akademi og kveldens dyktige kokker her (klikk).
Kursavgiften dekker følgende:
• Foredragsholdere
• Råvarene under kurset
• Alt drikke til måltidet under kurset
• Kurskompendier
• Kursbevis
• Lån av forkle under kurset
• Lån av utstyr under kurset
Vi anbefaler alle deltakere å benytte komfortable sko samt arbeidstøy som du ville ha benyttet på ditt hjemmekjøkken under kurset.
è Meld deg på her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt.
Tid: Onsdag 6. oktober, kl. 17.00 - 23:30
Pris: kroner 1 950,- pr. person
Sted: Kulinarisk Akademi,
Maridalsveien 85, bygning 7, 0461 Oslo.
Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestillingsfrist: 20.09.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no
Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
Spørsmål? Send en mail.
Norges beste kokker
Denne kvelden er det noen skikkelige kokkestjerner som lærer deg å lage de lekreste festmenyer, og det hele ledes av Harald Berger.
Berger er kanskje mest kjent fra Restaurant Oro, der han i tillegg til å ha gledet utallige med sine kulinariske kreasjoner, også var daglig leder en rekke år.
Opprinnelig er Berger en gårdsgutt fra Øvre Eiker, og den dag i dag driver han familiegården videre med dyrking av epler, kirsebær og en rekke andre ting. Videre har han har jobbet tett med bøndene i hjembygda for å videreutvikle de fantastiske råvarene som finnes.
Hans brennende engasjement for de gode norske råvarene gjorde at Berger mottok Norsk Bondelags stipend og tittelen Bondelagskokken i 2005.
Harald Berger har også bidratt på en rekke topprestauranter før Oro, slik som Straaen Fiskerestaurant i Stavanger og som kjøkkensjef ved Bølgen & Moi, Lysverket i Bergen.
I 2009 fikk Berger bronse i konkurransen Årets grønne kokk som del av et tomannslag sammen med Kent Medhus.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).
Kokker i stjerneklasse
Med seg på laget denne kvelden har Harald med seg trendsetter innen norsk gastronomi, Øyvind Hjelle.
Hjelle er et velkjent navn for alle gourmeter, kanskje mest fra sin tid som kjøkkensjef ved en av hovedstadens mest innovative restauranter - Palace Grill.
Karrieren startet Hjelle på Restaurant Feinschmecker som lærling, 16 år gammel. Ferden gikk deretter videre til Babettes Gjestehus, La Provence og Kastanjen før han fant sitt virke i hele ni år på Palace Grill.
Gjennom disse ni årene har Hjelle vært en av nøkkelpersonene i å bygge opp konseptet rundt ett av Oslos desidert mest trendsettende kjøkken.
Hjelle har tidligere gitt ut tre kokebøker; 7 dager i Pyreneene og Mat om bord, og Gourmet for begynnere.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).
Kulinarisk høyborg
Kulinarisk Akademi AS ble dannet sommeren 2008 i samarbeid med Det Virkelig Gode Liv og familien Kloster.
Alle de tidligere ansatte ved Gastronomisk Institutts Osloavdelinggikk inn i nye stillinger ved Kulinarisk Akademi, og er også med som medeiere i det nye selskapet.
Kulinarisk Akademi har satt seg som mål å bli Norges fremste mat- og drikkefaglige kompetansemiljø, og viderefører blant annet vinkelnerutdannelsen og måltidsutviklingen.
Et gammelt fabrikklokale ble nylig totalt renovert til å bli et gastronomisk senter ved Akerselvas bredder, og her vil ivrige kursdeltakere blant annet kunne glede seg over å kunne boltre seg på fire topp moderne kokeøyer før vi nyter det eksklusive måltidet sammen.
De nye lokalene har også et eget auditorium og et mediekjøkken, og Åpent Bakeri har sine produksjonslokaler vegg i vegg.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk)
Forsiden akkurat nå