Drikke
41 prosent rabatt

41 prosent rabatt

Denne saftige anvendelige rødvinen bør du plukke med deg fra flyplassen.
Aase E. Jacobsen
06 November 2012 - 11:14

Prunotto Barbera d'Alba 2012 (33021) koster nemlig bare 88 kroner i taxfreebutikken, og det er jo 62 kroner mindre enn på polet. Denne saftige og friske vinen har svært mange bruksområder, fra gode torskeretter til svin, kylling, kalv og pasta med kremet saus.

Finn gode pastaretter her

Fra samme produsent finnes det også en helt fersk barolo, Prunotto Barolo Classico 2008 (33009). Det er imidlertid ikke like mye å spare i prosent for denne, men 54 kroner er fortsatt penger.

Prunotto er en vinprodusent som siden 1994 eies av Antinori. Men starten var i form av et kooperativ som var den dominerende formen for vinproduksjonen i Piemonte på begynnelsen av 1900-tallet. Da kooperativet i kjølvannet av første verdenskrig fikk problemer, vinbøndene ville ikke levere druer lenger, ble det lagt ned.

Les om verdens beste kooperativ

Alfredo Prunotto hadde fulgt kooperativet fra starten og var klar til å ta over. Han drev vinhuset fram til 1956 da han overlot driften til Colla-familien, og det var først fra 1960-tallet at Piemontes nye æra begynte å ta form. Etter Antinoris inntreden er fokuset mer og mer på å utvikle viner fra de såkalte cru-ene, som Bussia for barolo og Bric Turot for barbaresco.

Les om Bussia

Barberaen er imidlertid en blanding av druer fra en rekke vinmarker i Barbaresco, Treiso, Alba og Barolo. Og «standardbaroloen» henter sine fra de kalkholdige jordsmonnene i Monforte, Castiglione Falletto og Serralunga. I et litt utfordrende år som 2008 blir den derfor ekstra syrefrisk, mineralsk og slank.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter
Dagens rett

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter

En fyldig salat som kan minne om en cæsarsalat, lager du raskt av ferdigstekt kylling - eller rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her