4. mai i Oslo - Legendarisk og eksklusiv champagne-middag

Bli med på en utsøkt fireretters middag med legendariske champagner på stjernerestauranten Le Canard.
Redaksjonen
16 April 2009 - 11:45

Gjennom en spesialkomponert fireretters meny satt opp av kokkene ved en av Norges aller beste restauranter, Michelin-restauranten Le Canard, vil du oppleve hvorfor champagne er verdens beste vin til mat.
Bli med på en uforglemmelig kveld med legendariske champagner
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Familieeid raffinement
Champagnehuset Louis Roederer så dagens lys i 1776 og helt siden 1816 har det vært eid av en og samme familie, og er et av de siste store familieeide husene i Champagne.
 
Etterspørselen etter champagne har økt dramatisk, men Roederer har siden 1989 begrenset hvor mye frukt hver vinranke skal produsere ved å fjerne drueklaser for hånd før de skifter farge.
 
Dette møysommelige arbeidet gjør at hver vinranke ikke gir mer vin enn til én flaske champagne.
 
Drikk for konge og keiser
Kun champagne er champagne, og det var den russiske tsar Aleksander den andre sin forkjærlighet for Roederer som skapte deres nå legendariske Cristal.
 
Tsaren krevde at Roederer reserverte den aller beste champagnen kun for han, noe som skapte uttrykket "Cuvée prestige". Han ville også at hans champagne skulle skille seg ut fra alle andres ved at flaskene skulle være gjennomsiktige.
 
De klare flaskene var ikke bare et uttrykk for tsarens forfengelighet, men også frykt. Tsaren var redd for at noen kunne gjemme en bombe i bunnen på de vanlige champagneflaskene, og ville ha en flatbunnet flaske.
 
Løsningen ble en flaske i krystall med en tykk, flat bunn som skulle gi navnet til deres prestigecuvée - Cristal.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Fire champagner og to cognacer
Denne kvelden får vi besøk av Damien Motte fra Louis Roederer, som vil ta oss med på en reise i noe av det beste av hva Frankrike har å by på.
 
Opplev selv hvordan champagne kan brukes gjennom et helt måltid, og hvordan mat og vin i perfekt harmoni fremhever hverandre. Denne kvelden har du muligheten til å nyte av matkunstene til kokkene ved Le Canard, som er én av kun seks norske restauranter med stjerne i Michelin-guiden.
 
Til menyen får du servert fire av verdens mest ettertraktede champagner, deriblant den eksklusive Louis Roederer Cristal. Cristal lages kun i helt spesielle årganger av deres erfarne vinmakere, og etter seks års lagring på bunnfallet slippes flaskene etter streng fordeling til de enkelte land.
 
Kvelden får en ikke mindre flott avslutning i det vi smaker to cognacer i toppklasse.
Dette blir et av vårens store høydepunkter, og et arrangement du definitivt ikke bør gå glipp av!
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 

Meny
 
Champagne Louis Roederer
Winemakers Dinner
-
Restaurant Le Canard
4. mai 2009
 
Apéritif
Louis Roederer Brut Premier
*
Norsk aspargessymfoni med løyromshollandaise
Louis Roederer Brut Premier
**
Kongekrabberisotto
Louis Roederer Brut Vintage 2003
***
Kalvefilet med sauterte morkler, skorsonnerrotpuré,
potetcrème og timian-kalvesjy
Louis Roederer Vintage Rosé 2003
Louis Roederer Cristal 2002
****
Sjokoladetrio
A.E. Dor Napoléon
**
Kaffe
*

Dette får du servert denne kvelden:
• Louis Roederer Cristal 2002, kr 1588,- (62009 - lanseres i bestillingsutvalget mai 2009)
 

è Meld deg på her (klikk)
Dette arrangementet er nå avholdt
 

Tid: 4. mai 2009 kl. 18.00 - 23.30
Pris: kroner 1095,- pr. person
Sted: Le Canard, President Harbitzgate 4, 0259 Oslo.
 
NB! Gi beskjed om eventuelle matallergier ved påmelding (merk dette i feltet "Annet" i påmeldingsskjemaet).

Ring 93 06 98 73 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestillingsfrist: 27.04.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 
 

Foto: Champagne Louis Roederer

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her