4. mai i Oslo - Legendarisk og eksklusiv champagne-middag

Bli med på en utsøkt fireretters middag med legendariske champagner på stjernerestauranten Le Canard.
Redaksjonen
16 April 2009 - 12:45

Gjennom en spesialkomponert fireretters meny satt opp av kokkene ved en av Norges aller beste restauranter, Michelin-restauranten Le Canard, vil du oppleve hvorfor champagne er verdens beste vin til mat.
Bli med på en uforglemmelig kveld med legendariske champagner
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Familieeid raffinement
Champagnehuset Louis Roederer så dagens lys i 1776 og helt siden 1816 har det vært eid av en og samme familie, og er et av de siste store familieeide husene i Champagne.
 
Etterspørselen etter champagne har økt dramatisk, men Roederer har siden 1989 begrenset hvor mye frukt hver vinranke skal produsere ved å fjerne drueklaser for hånd før de skifter farge.
 
Dette møysommelige arbeidet gjør at hver vinranke ikke gir mer vin enn til én flaske champagne.
 
Drikk for konge og keiser
Kun champagne er champagne, og det var den russiske tsar Aleksander den andre sin forkjærlighet for Roederer som skapte deres nå legendariske Cristal.
 
Tsaren krevde at Roederer reserverte den aller beste champagnen kun for han, noe som skapte uttrykket "Cuvée prestige". Han ville også at hans champagne skulle skille seg ut fra alle andres ved at flaskene skulle være gjennomsiktige.
 
De klare flaskene var ikke bare et uttrykk for tsarens forfengelighet, men også frykt. Tsaren var redd for at noen kunne gjemme en bombe i bunnen på de vanlige champagneflaskene, og ville ha en flatbunnet flaske.
 
Løsningen ble en flaske i krystall med en tykk, flat bunn som skulle gi navnet til deres prestigecuvée - Cristal.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Fire champagner og to cognacer
Denne kvelden får vi besøk av Damien Motte fra Louis Roederer, som vil ta oss med på en reise i noe av det beste av hva Frankrike har å by på.
 
Opplev selv hvordan champagne kan brukes gjennom et helt måltid, og hvordan mat og vin i perfekt harmoni fremhever hverandre. Denne kvelden har du muligheten til å nyte av matkunstene til kokkene ved Le Canard, som er én av kun seks norske restauranter med stjerne i Michelin-guiden.
 
Til menyen får du servert fire av verdens mest ettertraktede champagner, deriblant den eksklusive Louis Roederer Cristal. Cristal lages kun i helt spesielle årganger av deres erfarne vinmakere, og etter seks års lagring på bunnfallet slippes flaskene etter streng fordeling til de enkelte land.
 
Kvelden får en ikke mindre flott avslutning i det vi smaker to cognacer i toppklasse.
Dette blir et av vårens store høydepunkter, og et arrangement du definitivt ikke bør gå glipp av!
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 

Meny
 
Champagne Louis Roederer
Winemakers Dinner
-
Restaurant Le Canard
4. mai 2009
 
Apéritif
Louis Roederer Brut Premier
*
Norsk aspargessymfoni med løyromshollandaise
Louis Roederer Brut Premier
**
Kongekrabberisotto
Louis Roederer Brut Vintage 2003
***
Kalvefilet med sauterte morkler, skorsonnerrotpuré,
potetcrème og timian-kalvesjy
Louis Roederer Vintage Rosé 2003
Louis Roederer Cristal 2002
****
Sjokoladetrio
A.E. Dor Napoléon
**
Kaffe
*

Dette får du servert denne kvelden:
• Louis Roederer Cristal 2002, kr 1588,- (62009 - lanseres i bestillingsutvalget mai 2009)
 

è Meld deg på her (klikk)
Dette arrangementet er nå avholdt
 

Tid: 4. mai 2009 kl. 18.00 - 23.30
Pris: kroner 1095,- pr. person
Sted: Le Canard, President Harbitzgate 4, 0259 Oslo.
 
NB! Gi beskjed om eventuelle matallergier ved påmelding (merk dette i feltet "Annet" i påmeldingsskjemaet).

Ring 93 06 98 73 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestillingsfrist: 27.04.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 
 

Foto: Champagne Louis Roederer

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her