30. april i Oslo - Smak noen av verdens beste hvitviner

Vi lover deg en utrolig opplevelse i det vi får besøk fra en av Alsace's aller beste produsenter - Domaine Weinbach.
Redaksjonen
17 April 2007 - 13:40

Nå kan du være med og smake viner fra et av de aller beste vinhusene i det fabelaktige området nord-øst i Frankrike - Alsace.
 
Det er ingen ringere enn Catherine Faller selv som denne kvelden kommer til Oslo for å presentere åtte enestående viner fra sitt vinhus - Domaine Weinbach.

Påmeldingslenken finner du nedenfor.
 
Eldgamle vinmarker
Eiendommen til vinhuset er et tidligere kapucinerkloster, og klosterets opprinnelige vinmarker er fortsatt i drift. Men historien begynte ikke med munkene i 1612. Allerede i år 890 ble vinmarkene beplantet.
 
I dag er så mye som en tredel av de i alt 27 hektarene å finne innen grand cru-området. Først og fremst Schlossberg som var den første skråningen som kunne ta i bruk grand cru-tittelen i 1975.
I en egen klasse
Domaine Weinbach har opparbeidet seg et renommé opp gjennom årene som produsent av noe av det ypperste som finnes fra dette berømte området. Ikke minst gjennom introduksjonen av AOC-merkingen og oppkjøpet av omkringliggende vinmarker, som Théo Faller jobbet aktivt med i begynnelsen av 1960-årene.
 
Hans arbeid har gitt Domaine Weinbach et meget godt utgangspunkt for en fabelaktig vinproduksjon, og husets viner er noen av de mest fruktige og raffinerte i hele regionen. Dette har ført til at huset har sikret seg en plass helt i teten i Alsace og produserer noen av de største skattene i området.
 
Denne kvelden får du muligheten til å smake åtte av disse fabelaktige vinene!
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
 
Pass på å ikke gå glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!
 
Dette er vinene vi får smake denne kvelden:
• Riesling Cuvèe Theo 2005 kr. 259,50 (spesialbestilling)
• Riesling Grand Cru Schlossberg 2005 kr. 289,00 (spesialbestilling)
• Riesling Cuvèe Grand Cru Schlossberg Saint Catherine 2005 kr. 436,00 (spesialbestilling)
• Pinot Gris Cuvèe St. Catherine 2005 kr 369,- (spesialbestilling)
• Pinot Gris Cuvèe Laurence 2005 kr 429,- (spesialbestilling)
• Gewürztraminer Reserve 2005 kr 275,- (spesialbestilling)
• Gewürztraminer Grand Cru Furstentum Cuvèe Laurence 2005 kr 469,- (spesialbestilling)
 

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
Tid: 30. april 2007 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 70230545705, Apéritif AS, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 300407. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 26.04.07 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Foto: Roger Kolbu

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her