OBS: Kun 32 plasser.
27. mai i Oslo - Det beste fra det italienske kjøkken - ekstrakurs
Lær å lage de lekreste italienske retter med Norges beste kokker ved Kulinarisk Akademi.
Redaksjonen
19 April 2010 - 11:30
Det første kurset over italiensk matkunst ble fort fulltegnet, og vi har nå fått satt opp et ekstrakurs over samme tema i mai.
Det er få internasjonale kjøkken som har tatt verden så med storm som det italienske, med sitt fokus på de gode råvarene, rene smakene og ukompliserte tilnærming.
Denne kvelden vil du selv lære å lage nye spennende italienske retter sammen med noen av Norges aller beste kokker.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Smakfullt program
Mat er stolthet, stolthet over gode råvarer. Det er bevissthet rundt de unike kvalitetene som våre nordlige vekstforhold gir.
Lys, temperatur og klima påvirker ikke bare oss mennesker men også maten. Produktet skal smake av voksested, opprinnelse, kjærlighet og tid.
Deltakerne deles opp i fire grupper, som alle lager de lekreste retter ut av delikatessene, samt oppleve de utrolig mange smaksnyansene som krydder og vin kan skape sammen med råvarene
Og selvfølgelig; til slutt setter vi oss rundt bordet for å nyte det hele sammen med matchende gode drikkevarer.
Dette blir gøy...
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Lær av Norges beste kokker
Dette spennende italienske kokkekurset blir holdt hos Kulinarisk Akademi av noen av deres beste kokker; Harald Berger, Mathias Vleeshowers og Halvar Ellingsen.
Les mer om FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="KA">Kulinarisk Akademi og kveldens dyktige kokker her (klikk).
Kursavgiften dekker følgende:
• Foredragsholdere
• Råvarene under kurset
• Alt drikke til måltidet under kurset
• Kurskompendier
• Kursbevis
• Lån av forkle under kurset
• Lån av utstyr under kurset
Vi anbefaler alle deltakere å benytte komfortable sko samt arbeidstøy som du ville ha benyttet på ditt hjemmekjøkken under kurset.
è Meld deg på her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt.
Tid: Torsdag 27. mai 2010, kl. 17.00 - 23:30
Pris: kroner 1 650,- pr. person
Sted: Kulinarisk Akademi,
Maridalsveien 85, bygning 7, 0461 Oslo.
Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestillingsfrist: 09.05.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no
Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
Spørsmål? Send en mail.
Norges beste kokker
Denne kvelden er det noen skikkelige kokkestjerner som lærer deg å lage de lekreste festmenyer, og det hele ledes av Harald Berger.
Berger er kanskje mest kjent fra Restaurant Oro, der han i tillegg til å ha gledet utallige med sine kulinariske kreasjoner, også var daglig leder en rekke år.
Han har lang erfaring fra det italienske kjøkken - i 1998 jobbet han en lengre periode ved Hotel Saturnia på Markusplassen i Venezia, samt ved Restaurant Caravella i det samme området.
I 2006 hadde Berger hele 9 ukeslange gjestespill på restauranter med både en og to stjerner i Michelinguiden i byer som Torino, Genova, Parma, Udine, Milano og Asti. Her lagde han en femretter med norske råvarer en kveld og ble værenede resten av uken for å lære så mye som mulig fra sine kolleger.
Opprinnelig er Berger fra Øvre Eiker, og han har jobbet tett med bøndene i hjembygda for å videreutvikle de fantastiske råvarene som finnes.
Harald Berger har også bidratt på en rekke topprestauranter før Oro, slik som Straaen Fiskerestaurant i Stavanger og som kjøkkensjef ved Bølgen & Moi, Lysverket i Bergen.
I 2009 fikk Berger bronse i konkurransen Årets grønne kokk som del av et tomannslag sammen med Kent Medhus.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).
Kokker i stjerneklasse
Med seg på laget denne kvelden har Espen blant annet med seg Mathias Vleeshowers.
Opprinnelig kommer Vleeshowers fra Sverige, men siden 1998 har han hatt sitt virke på stjernerestauranter som Palace Grill, Le Canard, Oro og sist på Falcon Crest som kjøkkensjef.
Mathias har vært ved Kulinarisk Akademi siden 2008, og er Akademiets kjøkkensjef.
Sistemann av kveldens kokker er den nybakte Norgesmesteren i kokkekunst, Halvar Ellingsen, som har satt sine spor i kokkeverdenen trass sin unge alder av 23 år.
Ellingsen, som opprinnelig er fra Sortland, har jobbet ved en rekke av hovedstadens topprestauranter for å samle seg erfaring før han begynte ved Kulinarisk Akademi, hvor han i dag jobber som commis.
Årets Norgesmesterskap og kongepokal kom uventet på Ellingsen, som hadde håpet på en god plassering, men som stakk av med seieren i tidenestetteste Norgesmesterskap.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk).
Kulinarisk høyborg
Kulinarisk Akademi AS ble dannet sommeren 2008 i samarbeid med Det Virkelig Gode Liv og familien Kloster.
Alle de tidligere ansatte ved Gastronomisk Institutts Osloavdeling gikk inn i nye stillinger ved Kulinarisk Akademi, og er også med som medeiere i det nye selskapet.
Kulinarisk Akademi har satt seg som mål å bli Norges fremste mat- og drikkefaglige kompetansemiljø, og viderefører blant annet vinkelnerutdannelsen og måltidsutviklingen.
Et gammelt fabrikklokale ble nylig totalt renovert til å bli et gastronomisk senter ved Akerselvas bredder, og her vil ivrige kursdeltakere blant annet kunne glede seg over å kunne boltre seg på fire topp moderne kokeøyer før vi nyter det eksklusive måltidet sammen.
De nye lokalene har også et eget auditorium og et mediekjøkken, og Åpent Bakeri har sine produksjonslokaler vegg i vegg.
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk)
Forsiden akkurat nå