26. januar i Oslo - Enestående spansk smaking

Bli en av de aller første i Norge til å smake eksklusiv Pago-vin og opplev et av Spanias mest spennende vinområder, Navarra, i det vi smaker 12 viner.
Redaksjonen
12 Januar 2009 - 16:10

Navarra nordøst i Spania er snart like berømt for karaktersterke viner som for halsbrekkende okseløp.
 
Bli med og lær mer om dette spennende området og smak 12 viner i verdensklasse.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
360 års ekspertise
Berømmelsen for Navarra er velfortjent, for vinens kvalitet er like solid som hos naboen Rioja.
 
Her har de derimot mindre konservative regler for blanding av druesorter, og vinmakerne i Navarra kan dermed lettere eksperimentere seg frem til spennende, moderne viner. Regionens eldste og mest anerkjente vinhus er Bodegas Chivite.

Første gang vi finner Bodegas Chivite nevnt i historiebøkene er så tidlig som i 1647, og i dag er det 11. generasjon som fører tradisjonene videre i de fjellrike områdene ved Pamplona.
 
Spanias beste og eksklusive Pago
De spennende vinene som blir produsert på eiendommene har resultert i flere hedersbetegnelser for Chivite - deriblant tittelen "Beste spanske produsent", som de fikk i 2002.
 
I 2007 ble deres vingård Señorío de Arínzano, tildelt den eksklusive Pago-statusen, som er betegnelsen for enkeltvinmarksvin. Dette er et nytt konsept innen spanske vinlover, og i dag er det kun fem produsenter som har gjort seg fortjent til betegnelsen Vino de Pago DO.
 
12 viner i verdenklasse
Denne kvelden lærer Oscar Alvarez Gárate deg mer om Navarra, om områdets særtrekk og du kan selv smake hvorfor viner fra dette omådet er så ettertraktet.
 
Du får smake 12 viner i verdensklasse, og blir en av de aller første i Norge som får smake den aller første årgangen av deres eksklusive og ettertraktede Gran Vino de Pago de Arínzano 2000.
 
Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!
 
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
• Chivite Colección 125 Rosé 2004, ikke tilgjengelig i Norge ca pris kr 225.00
• Chivite Colección 125 Reserva 1999, ikke tilgjengelig i Norge ca pris kr 350.00
• Chivite Colección 125 Vendim Tardive 2006, ikke tilgjengelig i Norge ca pris kr 280.00 (37,5 cl)
• Gran Vino de Pago de Arínzano 2000, ikke tilgjengelig i Norge ca pris kr 850.00

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt.
 
Tid: 26. januar 2009 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 395,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring 22 33 44 70 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 19.01.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her