22. mars i Oslo - Unik smaking av ekte norsk cognac

Bli med og møt en ekte norsk cognac-mester - Antoine Braastad - i det vi smaker deres fantastiske cognacer og den nydelige Pineau de Charentes.
Redaksjonen
09 Mars 2007 - 16:30

I hjertet av Cognac-området Petite Champagne, nærmere bestemt i Jarnac, sitter den norske familien Braastad bak spakene i Cognac Tiffon.

Denne kvelden har du muligheten til å møte ingen ringere enn Antoine Braastad, tredje generasjon Braastad, som vil presentere for deg sine fabelaktige cognacer og deres utrolige Pineau de Charentes.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
Norsk cognac i mer enn 100 år
Det var Sverre Braastad som i 1899 kom fra Gjøvik for å friste lykken i Cognac, og som så mange andre fant lykken og kjærligheten i fremmede strøk. Etter å ha giftet seg med sin Edith Rousseau, tok han i 1919 over produksjonen ved det renommerte huset Tiffon.
 
En åttendedel av all deres cognac kommer fra de mest prestisjefylte områdene - Petite og Grande Champagne.
 
Slottseiere
De flotte vinmarkene omkranser slottet Chateau de Triac som har vært i familiens eie siden krigens dager, men dets historie strekker seg helt tilbake til begynnelsen av forrige årtusen.
 
I dag er det Antoine Braastad og hans familie som bor i og ivaretar det flotte slottet. Men det er i hovedkvarteret ved elven Charentes bredder i sentrum av den lille byen Jarnac deres cognacer tar form.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Braastad">Les mer om Braastad og deres fantastiske historie her (klikk)
 
Pass på å ikke gå glipp av denne utrolige smakingen - invitér dine kjente og kjære til en eksklusiv kveld med Antoine Braastad.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
 
 
Dette er hva vi får smake denne kvelden:
 
è Meld deg på her (klikk)
OBS! Arrangementet er nå avholdt

Tid: 22. mars 2007 kl. 19.00 - 21.00
Pris: kroner 395,- inkl. mva
Sted: Håndverkeren Kurs- og Konferansesenter, Rosenkrantz' gate 7, 0159 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 70230545705, Apéritif AS, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 220307. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 18.03.07 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Braastad - et eventyr om familie og tradisjon
Selve familienavnet har sitt utspring fra en gård i Gjøvik. Sverre Braastad ble født 10. juni, 1879 på gården Braastad. Han var eldste sønn i en søskenflokk på ni barn. Etter hans siste år på skolen flyttet han till Christiania der han leste på Treiders Handelshøgskole.

Unge Braastad var reiselysten og ville lære seg flere språk. Etter Christiania-oppholdet bar det av sted til Tyskland, og to og et halvt år senere reiste han videre til London. I 1899, bare 20 år gammel, reiste han til Frankrike for å lære seg cognachandel av sin onkel Halvdan Braastad, som var økonomidirektør hos Bisquit Dubouche.

På grunn av sine språkkunnskaper, fikk Sverre jobb som selger. Når han ikke var på reise, satt han i Bisquits lokaler i Jarnac. Fra hans kontorvindu så han over elven Charente, der hans store kjærlighet jobbet hos det konkurrerende cognachuset Tiffon. Etter hvert viste det seg at den unge kvinnen Sverre hadde forelsket seg i var ingen ringere enn Edith Rousseau Tiffon, barnebarn av cognachusets grunnlegger, Médéric Tiffon.

Tiffon
Den 27. november 1913 giftet Sverre seg med Edith. Hennes far hadde gått bort i 1911 og da hans to sønner også døde snarlig etter, arvet Sverre og Edith bedriften. 40 år gammel tok Sverre Braastad over ansvaret for driften for Tiffon, og han skulle i tiden som kom være med på å utvikle destilleriet til å
bli et av de største cognachusene.

Slottseiere
Familien Braastad kjøpte slottet Château de Triac på 1940-tallet. Slottet ligger i landsbyen Triac, midt i hjertet av området Cognac og knappe fem kilometer fra byen Jarnac. Eiendommen besto av til sammen 800 dekar, med 400 dekar vinmark i områdene Fins Bois og Grande Champagne.
 
Da Sverre utvidet driften på 1970-tallet, kjøpte han flere vingårder og destillerier i nærliggende områder. Sverre bosatte seg på slottet og levde der sine siste 20 år, til han døde den 16. mai 1979, to måneder før hans 100. årsdag.
 
Påmeldingslenken finner du ovenfor.

Stor familie
Edith og Sverre fikk åtte barn, fem gutter og tre døtre. Etter at Sverre trakk seg tilbake fra forretningene, var det sønnene Erik, Christian og Jacques som styrte familiebedriften.
 
I dag er det barnebarna som driver firmaet. Richard Braastad er destilleriets Master Blender, mens Antoine Braastad er ansvarlig for salg- og markedsføring. De to brødrenes fetter, Jan Braastad, er økonomisjef, mens hans bror, Patrick Braastad, bor på Gjøvik og driver Braastad Golf ved siden av å ta vare på gamle Braastad Gård. Familiegården blir fremdeles hyppig brukt av Sverre Braastads barn, barnebarn og oldebarn.

Bestselger
Nordmenn flest kjenner navnet Braastad gjennom Braastad Cognac, som tok over tronen som Norges mest solgte cognac fra 2004. Få nordmenn imidlertid vet hvor betydningsfull denne slekten faktisk har vært for Cognac: Sverres fetter, Christian Braastad, ble direktør for Courvoisier, i dag et av verdens mest kjente cognachus. Christians tre sønner fortsatte i hans fotspor; Ivar tok etter hvert over farens arbeid på Courvoisier, Frank ble direktør i cognachuset Salignac, mans Alain tok over styringen i Delamain. I dag sitter Alains sønn, Charles Braastad, som direktør i Delamain.

Det kan kanskje være vanskelig for frankofile å tro det, men den norske Braastad-slekten har definitivt satt sine spor i dette edle brennevinets historie.

I dag er Braastad Cognac både Norges og Nordens mest solgte cognac. Svært høy produktkvalitet til en fornuftig pris kombinert med en spennende bakgrunnshistorie har gitt familien Braastads produkter en plass ikke bare i forbrukernes barskap, men også i deres hjerter.
 
Påmeldingslenken finner du ovenfor.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her