22. mars i Oslo - Unik smaking av ekte norsk cognac

Bli med og møt en ekte norsk cognac-mester - Antoine Braastad - i det vi smaker deres fantastiske cognacer og den nydelige Pineau de Charentes.
Redaksjonen
09 Mars 2007 - 16:30

I hjertet av Cognac-området Petite Champagne, nærmere bestemt i Jarnac, sitter den norske familien Braastad bak spakene i Cognac Tiffon.

Denne kvelden har du muligheten til å møte ingen ringere enn Antoine Braastad, tredje generasjon Braastad, som vil presentere for deg sine fabelaktige cognacer og deres utrolige Pineau de Charentes.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
Norsk cognac i mer enn 100 år
Det var Sverre Braastad som i 1899 kom fra Gjøvik for å friste lykken i Cognac, og som så mange andre fant lykken og kjærligheten i fremmede strøk. Etter å ha giftet seg med sin Edith Rousseau, tok han i 1919 over produksjonen ved det renommerte huset Tiffon.
 
En åttendedel av all deres cognac kommer fra de mest prestisjefylte områdene - Petite og Grande Champagne.
 
Slottseiere
De flotte vinmarkene omkranser slottet Chateau de Triac som har vært i familiens eie siden krigens dager, men dets historie strekker seg helt tilbake til begynnelsen av forrige årtusen.
 
I dag er det Antoine Braastad og hans familie som bor i og ivaretar det flotte slottet. Men det er i hovedkvarteret ved elven Charentes bredder i sentrum av den lille byen Jarnac deres cognacer tar form.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Braastad">Les mer om Braastad og deres fantastiske historie her (klikk)
 
Pass på å ikke gå glipp av denne utrolige smakingen - invitér dine kjente og kjære til en eksklusiv kveld med Antoine Braastad.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
 
 
Dette er hva vi får smake denne kvelden:
 
è Meld deg på her (klikk)
OBS! Arrangementet er nå avholdt

Tid: 22. mars 2007 kl. 19.00 - 21.00
Pris: kroner 395,- inkl. mva
Sted: Håndverkeren Kurs- og Konferansesenter, Rosenkrantz' gate 7, 0159 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 70230545705, Apéritif AS, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 220307. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 18.03.07 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Braastad - et eventyr om familie og tradisjon
Selve familienavnet har sitt utspring fra en gård i Gjøvik. Sverre Braastad ble født 10. juni, 1879 på gården Braastad. Han var eldste sønn i en søskenflokk på ni barn. Etter hans siste år på skolen flyttet han till Christiania der han leste på Treiders Handelshøgskole.

Unge Braastad var reiselysten og ville lære seg flere språk. Etter Christiania-oppholdet bar det av sted til Tyskland, og to og et halvt år senere reiste han videre til London. I 1899, bare 20 år gammel, reiste han til Frankrike for å lære seg cognachandel av sin onkel Halvdan Braastad, som var økonomidirektør hos Bisquit Dubouche.

På grunn av sine språkkunnskaper, fikk Sverre jobb som selger. Når han ikke var på reise, satt han i Bisquits lokaler i Jarnac. Fra hans kontorvindu så han over elven Charente, der hans store kjærlighet jobbet hos det konkurrerende cognachuset Tiffon. Etter hvert viste det seg at den unge kvinnen Sverre hadde forelsket seg i var ingen ringere enn Edith Rousseau Tiffon, barnebarn av cognachusets grunnlegger, Médéric Tiffon.

Tiffon
Den 27. november 1913 giftet Sverre seg med Edith. Hennes far hadde gått bort i 1911 og da hans to sønner også døde snarlig etter, arvet Sverre og Edith bedriften. 40 år gammel tok Sverre Braastad over ansvaret for driften for Tiffon, og han skulle i tiden som kom være med på å utvikle destilleriet til å
bli et av de største cognachusene.

Slottseiere
Familien Braastad kjøpte slottet Château de Triac på 1940-tallet. Slottet ligger i landsbyen Triac, midt i hjertet av området Cognac og knappe fem kilometer fra byen Jarnac. Eiendommen besto av til sammen 800 dekar, med 400 dekar vinmark i områdene Fins Bois og Grande Champagne.
 
Da Sverre utvidet driften på 1970-tallet, kjøpte han flere vingårder og destillerier i nærliggende områder. Sverre bosatte seg på slottet og levde der sine siste 20 år, til han døde den 16. mai 1979, to måneder før hans 100. årsdag.
 
Påmeldingslenken finner du ovenfor.

Stor familie
Edith og Sverre fikk åtte barn, fem gutter og tre døtre. Etter at Sverre trakk seg tilbake fra forretningene, var det sønnene Erik, Christian og Jacques som styrte familiebedriften.
 
I dag er det barnebarna som driver firmaet. Richard Braastad er destilleriets Master Blender, mens Antoine Braastad er ansvarlig for salg- og markedsføring. De to brødrenes fetter, Jan Braastad, er økonomisjef, mens hans bror, Patrick Braastad, bor på Gjøvik og driver Braastad Golf ved siden av å ta vare på gamle Braastad Gård. Familiegården blir fremdeles hyppig brukt av Sverre Braastads barn, barnebarn og oldebarn.

Bestselger
Nordmenn flest kjenner navnet Braastad gjennom Braastad Cognac, som tok over tronen som Norges mest solgte cognac fra 2004. Få nordmenn imidlertid vet hvor betydningsfull denne slekten faktisk har vært for Cognac: Sverres fetter, Christian Braastad, ble direktør for Courvoisier, i dag et av verdens mest kjente cognachus. Christians tre sønner fortsatte i hans fotspor; Ivar tok etter hvert over farens arbeid på Courvoisier, Frank ble direktør i cognachuset Salignac, mans Alain tok over styringen i Delamain. I dag sitter Alains sønn, Charles Braastad, som direktør i Delamain.

Det kan kanskje være vanskelig for frankofile å tro det, men den norske Braastad-slekten har definitivt satt sine spor i dette edle brennevinets historie.

I dag er Braastad Cognac både Norges og Nordens mest solgte cognac. Svært høy produktkvalitet til en fornuftig pris kombinert med en spennende bakgrunnshistorie har gitt familien Braastads produkter en plass ikke bare i forbrukernes barskap, men også i deres hjerter.
 
Påmeldingslenken finner du ovenfor.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers dinner 11. mars i Oslo

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio

Den 11. mars kan du bli med på en uforglemmelig kveld der fem eksepsjonelle viner fra Priorat matches med en utsøkt 5-retters meny fra Bon Lio.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her