2. juni i Trondheim - Planeta Wine Makers Dinner

Nå har du som bor i Trondheim eller omegn en unik sjanse til å være med på Wine Makers Dinner med italienske Planeta, noe av det beste du kan få fra Italia. Fem toppviner fra Planeta er det vi byr deg på sammen med en deilig meny servert av Bølgen & Moi.
Redaksjonen
16 Mai 2003 - 13:25

Det har vært satt mye fokus i internasjonal vinpresse på Planetas viner fra Sicilia. Journalister har villig vekk delt ut stjerner, høye poeng og har anbefalt kjøp i kassevis av vinene. Apéritif gir dere nå en unik mulighet til å smake et bredt utvalg av Planetas viner for å virkelig oppleve den nye vintrenden fra middelhavsøya Sicilia. Kitt Trentel skal fortelle om Planetas viner. Og som helt sikkert kan gi svar på alle dine spørsmål. Benytt denne sjansen til å smake noe av det beste Syd-Italia kan by deg på. Planetas viner er tilpasset kveldens meny - som selvsagt er italiainspirert.

Planeta - den nye kult-produsenten fra Sicilia
Planeta drives av den yngre generasjonen i familien Planeta, Sicilias fremste vinfamilie. Far i familien; Diego Planeta, har vært president i kooperativet Settesoli i 30 år, og har stått bak produksjon av rimelig vin i millioner av liter.

Med fars velsignelse har den yngre generasjonen derimot lagt listen svært mye høyere. Nye vinmarker har blitt plantet med både lokale og internasjonale drueslag, og vinmakeren Carlo Corino fra Australia ble ansatt. Med hans bakgrunn fra Australia er det ikke overraskende et oversjøisk preg på vinene, særlig på de mest eksklusive. Noen sier det minner om kostbar australsk vin, andre peker på California. I alle fall er det noe helt annet enn nesten alt siciliansk vin tidligere har vært. Resultatet har blitt viner i den høyeste klasse.

1995 var første året Planeta solgte sine viner på markedet, og de fikk positive omtaler fra dag én. Blant annet flere ganger «Tre Bicchieri» (Tre glass) i den italienske guiden «Slow Food/Gambero Rosso», og scorer 90+ både fra amerikanske Wine Spectator og Robert Parker.

Arrangementet er dessverre avlyst

Med Planetas europarepresentant, danske Kitt Trentel, til bords får du servert følgende meny:

MENY
*
Aperitiff
Planeta La Segrata Bianco 2001
*
Pizza med sjøkreps
Alastro
**
Kalv med cannelinibønner,
bakte sherrytomater og basilikummajones
Planeta Chardonnay 2001
***
Ostetallerken
Planeta Santa Cecilia 1999
Planeta Merlot 2000
****
Panna cotta
Cascina Castlet Moscato d'Asti 2001
*

I løpet av middagen får vi servert følgende viner:

w La Segreta Bianco 2001
90 poeng i Wine Spectator: If you are tired of Chardonnay, try this. Wonderful aromas of dried apricots, peaches and honey. Full-bodied, with lovely exotic fruit and a long, long mineral, honey and fruity finish. Super value.
Value for Money-award i Gambero Rosso, den italienske vinbibelen.
Opprinnelse: Sicilia IGT
Druetyper: 60% Grecanico, 20% Chardonnay, 10% Viognier, 5% Sauvignon, 5% Fiano

w Alastro Bianco 2002
Finnes ikke i det norske markedet.
Opprinnelse: Sicilia IGT
Druetyper: 50% Grecanico, 25% Chardonnay, 25% fatgjæret Chardonnay
 
w Planeta Chardonnay 2001
94 poeng i Wine Spectator (2000): Full-throttle Chardonnay, with all the Burgundy treatment (like a juicy Meursault) you could hope for. Loads of apple, vanilla and pineapple character. Full-bodied, with loads of fruit and a long, butterscotch and ripe fruit aftertaste. Glorious. One of the best whites in Italy.
91 poeng i Wine Advocate (Robert Parker): The revelation in the portfolio is the 100% barrel fermented and aged Chardonnay.Unlike many Italian whites, there is enough concentration and depth to stand up to all the wood. It offers sumptuous aromas of honeyed citrus and buttery oranges along with great texture, outstanding balance, and a long, concentrated finish revealing both fine acidity and beautifully integrated wood. This striking Chardonnay is one of the finest examples of this varietal I have ever tasted from Italy.
Opprinnelse: Sicilia IGT
Druetyper: 100% Chardonnay

w Planeta Merlot 2000
88 poeng i Wine Spectator: Clean, balanced and well-made, with chocolate, berry and tobacco character. Medium-bodied, with well-integrated tannins and a long caressing finish.
89 poeng i Wine Advocate (Robert Parker).
Opprinnelse: Sicilia IGT
Druetyper: 100% Merlot

w Planeta Santa Cecilia 1999
85 poeng i Wine Spectator: A fruity red, with roses and berries on the nose and palate. Medium-bodied, with fine tannins and a fresh finish.
Opprinnelse: Sicilia IGT
Druetyper: 100% Nero D'Avola

Besøk gjerne Planetas webside: www.planeta.it

Arrangementet er dessverre avlyst

Tid: 2. juni 2003 kl. 19.00
Pris: kroner 790 inkl. mva
Sted: Bølgen & Moi, Trondheim

Ring Bølgen & Moi på 73 56 89 00 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 020603. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 28.05.03 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her