145 millioner for et bedre måltid

Den første salven er gått for Måltidets Hus i Norge. Bygget reises i Stavanger og skal stå ferdig i 2009.
Redaksjonen
24 Mai 2007 - 14:55

Måltidets Hus blir et naturlig koblingspunkt mellom næring og akademia.
 
For å kunne hevde seg i en stadig sterkere internasjonal konkurranse, samler næringsmiddelaktørene seg for å utvikle kunnskapen under begrepet kulinologi. Dette begrepet omfatter kunnskapsområdet i skjæringspunktet mellom det kulinariske og det industrielle.

Internasjonalt implementeres kunnskapen i næringsmiddelindustrien og danner grunnlag for utvikling av ferdige måltidsløsninger for forbrukermarkedet og for cateringsektoren. Dette segmentet står for den sterkeste veksten i det internasjonale markedet.

Koster penger
Prislappen for bygget er på 145 millioner kroner. Rogaland Kunnskapspark og Norconserv AS står bak finansieringen av bygget. Måltidets hus vil inneholde fremtidens kantine, eksklusive kjøkken og unike fasiliteter for prosessforskning. Alt skal stå klart i januar 2009.

Felles plattform
Næringsaktører har gjennom etablering av Fagforum for Mat og Drikke understreket viktigheten av å etablere en arena for felles plattform for idé- og kunnskapsutvikling. Det er da også næringsaktørene som er idehavere og pådrivere for etablering av Måltidets Hus og etablering av et National Center of Expertise innen kulinologi.

Kontaktpunkt
Måltidets Hus blir et kontaktpunkt hvor industrien kan møte et sterkt nasjonalt forskningsmiljø. Norconserv AS etableres i bygget med gode koblinger til Matforsk på Ås og Fiskeriforskning i Tromsø.

I samme bygg flytter Gastronomisk Institutt inn, med Norges fremste kokkekompetanse. Etablerte næringsaktører vil etablere seg i bygget sammen med den nystartede matinkubatoren i Rogaland kunnskapspark.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree
+
Tester

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree

Ikke fordi du sparer penger sammenlignet med polprisen, men rett og slett fordi det er en god vin. Julegavetips til det yngre vinpublikum finner du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos
Ukens kake

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos

Pepperkaker som kanelboller, bare i brødform må bare bli suksess.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree
+
Tester

Denne libanesiske rødvinen er det beste kjøpet blant nyhetene på taxfree

Ikke fordi du sparer penger sammenlignet med polprisen, men rett og slett fordi det er en god vin. Julegavetips til det yngre vinpublikum finner du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos
Ukens kake

Bak pepperkakene som et brød - farlig godt og den perfekte førjulskos

Pepperkaker som kanelboller, bare i brødform må bare bli suksess.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 strålende viner fra Montalcino
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 21. januar

Smak 7 strålende viner fra Montalcino

Den 21. januar har du en gyllen mulighet til å lære mer om en anerkjent vinprodusent fra Montalcino og nyte 7 deilige viner. Sjekk ut vinene som serveres og meld deg på fort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her