14 nye norske restauranter i White Guide

63 norske restauranter er listet i årets White Guide som til sammen inkluderer 341 nordiske konsepter.
Aase E. Jacobsen
31 Mai 2017 - 17:44

Den fjerde utgaven av White Guide Nordic lanseres 26. juni og allerede nå er det klart hvilke restauranter som inngår. Selv om Norge har spilt en mindre rolle i teten i de første utgavene, er veksten sterkest her i år. I hvert falle relativt sett, for antall nye norske er 14 av totalt 60 nye nordiske restauranter.

Det er et stykke før Norge tar igjen Danmark og Sverige selvsagt som dominerer listen av de 341 restaurantene som guiden inneholder.

Slik var listen ifjor

Årets utgave teller disse restaurantene (nye merket med • )

  • À L’aise Oslo

Arakataka Oslo

Astral Oslo

BA 53 Oslo

Babylon Surøl og Sushi Oslo

Bass Oslo Oslo

Bekkjarvik Gjestgiveri Bekkjarvik

Bokbacka Oslo

Bon Lío Oslo

Brasserie France Oslo

Brasserie Paleo Oslo

  • Brutus Oslo
  • Caya Trondheim

Colonialen Bergen

Cornelius Sjømatrestaurant Bergen

Credo Trondheim

De 4 roser Harstad

Egget Stavanger

Ekebergrestauranten Oslo

Feinschmecker Oslo

Festningen Restaurant Oslo

  • Fisketorget Stavanger Stavanger
  • Fru K Oslo
  • Frukt & Grønt Drammen
  • Grand Café (Grand Hotel) Oslo

Hallingstuene Geilo

Happolati Oslo

  • Jossa mat og drikke Trondheim

Kamai Oslo

Kolonialen Bislett Oslo

Kontrast Oslo

Le Benjamin Oslo

Lysverket Bergen

Maaemo Oslo

Mares Oslo

Marg og bein Bergen

Mathallen Tromsø

  • NB Sørensen Annen Etage Stavanger
  • Omakase by Alex Cabiao Oslo

Palace Grill Oslo

Pjoltergeist Oslo

Plah Restaurant Oslo

Publiko Oslo

Re-Naa Stavanger

Renaa:Matbaren Bistro Stavanger

Restaurant 1877 Bergen

  • Restaurant Fangst Oslo
  • Restaurant Nyt Bodø
  • Restaurant Smak Tromsø

Røst Teaterbistro Trondheim

Sabi Omakase Stavanger

Sentralen Restaurant Oslo

  • Skur 33 Oslo

Smalhans Oslo

Statholdergaarden Oslo

Strand Restaurant Stabekk

Tango bar&kjøkken Stavanger

  • Theatercaféen (Hotel Continental) Oslo

To Rom og Kjøkken Trondheim

Trattoria Popolare Oslo

  • TXOTX Oslo

Umami Harstad

Vaaghals Oslo

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her