14. februar 2011 i Oslo - Vinsmaking med legendariske Angelo Gaja

For aller første gang besøker en av verdens største vinpersonligheter, Angelo Gaja, Norge. Bli med på denne eksklusive smakingen med en superstjerne.
Redaksjonen
26 Januar 2011 - 12:19

Helt nord i Italia, nærmere bestemt i Piemonte, finner vi noen av verdens mest ettertraktede vinområder, slik som Barbaresco og Barolo.
 
Det er her, i den lille landsbyen Barbaresco, at en av verdens mest sagnomsuste vinmakere, Angelo Gaja, holder til.
 
For første gang avlegger han Norge et besøk, og vi gir deg en unik mulighet til å møte denne levende legenden.
 
Gå ikke glipp av denne enestående smakingen
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
9 viner og 1 grappa i verdensklasse
Gjennom denne unike smakingen vil du selv oppleve hvorfor Angelo Gaja har fått sitt mytiske renommée, i det han gir deg en god introduksjon til hans filosofi, Piemontes og Toscanas egenart, og ikke minst gjennom en smaking av enestående viner.
 
I løpet av kvelden får du blant annet smake to årganger av hans berømte Barbarescoer, og Langhe Nebbiolo, samt viner fra familiens satsing i Toscana, og avslutter sterkt med én grappa i toppklasse.
 
Foredraget blir holdt på engelsk.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
En levende legende
Vinhuset Gaja har sine røtter tilbake til 1859 da familien åpnet en restaurant i den lille byen Barbaresco i Piemonte. Her serverte de viner fra sine egne vinmarker, og var blant de aller første som tappet Barbarescoer på flaske.

Angelo Gaja begynte i familiebedriften i 1961, og overtok driften i 1969. Hans fokus på mindre avlinger, bruk av små eiketønner, temperaturkontrollert gjæring og konstante fokus på kvalitet og egenart, har gitt huset og han selv en mytisk status.

Angelo Gaja har blitt en legende i Piemonte og i vinverden forøvrig, og for veldig mange har han blitt selve symbolet på italiensk vinmakerkunst.
 
Hans Barbaresco Sori Tildin 1990 var også den første vinen i verden som oppnådde de astronomiske 100 poeng i The Wine Spectator.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Ikke bare Barbaresco
Selv om familiens rennomée var sikret gjennom virket i Barbaresco, tok Angelo Gaja med deg sin ekspertise og sine visjoner videre til nye vinområder.
 
I 1988 kjøpte han vinmarker i Barolo, mens to vnmarker i Toscana ble innlemmet i 1994 og 1996. På kort tid hadde vinene fra disse områdene fått høy anerkjennelse internasjonalt.
 
I dag er det fjerde generasjon av familien Gaja, Angelos datter Gaia Gaja, som sammen med sin far fører det legendariske huset videre.
 
Gå ikke glipp av denne enestående smakingen av viner i verdensklasse - meld deg på i dag.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Denne kvelden får du smake følgende:
 
• Gaja Brunello di Montalcino 2005, ca pris kr 880,- (spesialbestilling)
• Gaja Barbaresco DOCG 2007, ca pris kr 1 000,- (spesialbestilling)
• Gaja Barbaresco DOCG 2005, ca pris kr 1 032,- (spesialbestilling)
• Gaja Sperss Langhe Nebbiolo 2005, ca pris kr 1 278,- (spesialbestilling)
• Gaja Sperss Langhe Nebbiolo 2003, ca pris kr 1 378,- (spesialbestilling)
 

è Meld deg på her (klikk)
 

Dette arrangementet er nå avholdt
 

Tid: 14. februar 2011 kl. 18.00 - 21.30
Pris: kroner 695,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.
 
NB! Grunnet serveringen av grappa under arrangementet, er aldersgrensen på denne smakingen på 20 år.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 06.02.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

 
Foto: Gaja

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her