14. februar 2011 i Oslo - Vinsmaking med legendariske Angelo Gaja

For aller første gang besøker en av verdens største vinpersonligheter, Angelo Gaja, Norge. Bli med på denne eksklusive smakingen med en superstjerne.
Redaksjonen
26 Januar 2011 - 11:19

Helt nord i Italia, nærmere bestemt i Piemonte, finner vi noen av verdens mest ettertraktede vinområder, slik som Barbaresco og Barolo.
 
Det er her, i den lille landsbyen Barbaresco, at en av verdens mest sagnomsuste vinmakere, Angelo Gaja, holder til.
 
For første gang avlegger han Norge et besøk, og vi gir deg en unik mulighet til å møte denne levende legenden.
 
Gå ikke glipp av denne enestående smakingen
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
9 viner og 1 grappa i verdensklasse
Gjennom denne unike smakingen vil du selv oppleve hvorfor Angelo Gaja har fått sitt mytiske renommée, i det han gir deg en god introduksjon til hans filosofi, Piemontes og Toscanas egenart, og ikke minst gjennom en smaking av enestående viner.
 
I løpet av kvelden får du blant annet smake to årganger av hans berømte Barbarescoer, og Langhe Nebbiolo, samt viner fra familiens satsing i Toscana, og avslutter sterkt med én grappa i toppklasse.
 
Foredraget blir holdt på engelsk.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
En levende legende
Vinhuset Gaja har sine røtter tilbake til 1859 da familien åpnet en restaurant i den lille byen Barbaresco i Piemonte. Her serverte de viner fra sine egne vinmarker, og var blant de aller første som tappet Barbarescoer på flaske.

Angelo Gaja begynte i familiebedriften i 1961, og overtok driften i 1969. Hans fokus på mindre avlinger, bruk av små eiketønner, temperaturkontrollert gjæring og konstante fokus på kvalitet og egenart, har gitt huset og han selv en mytisk status.

Angelo Gaja har blitt en legende i Piemonte og i vinverden forøvrig, og for veldig mange har han blitt selve symbolet på italiensk vinmakerkunst.
 
Hans Barbaresco Sori Tildin 1990 var også den første vinen i verden som oppnådde de astronomiske 100 poeng i The Wine Spectator.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Ikke bare Barbaresco
Selv om familiens rennomée var sikret gjennom virket i Barbaresco, tok Angelo Gaja med deg sin ekspertise og sine visjoner videre til nye vinområder.
 
I 1988 kjøpte han vinmarker i Barolo, mens to vnmarker i Toscana ble innlemmet i 1994 og 1996. På kort tid hadde vinene fra disse områdene fått høy anerkjennelse internasjonalt.
 
I dag er det fjerde generasjon av familien Gaja, Angelos datter Gaia Gaja, som sammen med sin far fører det legendariske huset videre.
 
Gå ikke glipp av denne enestående smakingen av viner i verdensklasse - meld deg på i dag.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Denne kvelden får du smake følgende:
 
• Gaja Brunello di Montalcino 2005, ca pris kr 880,- (spesialbestilling)
• Gaja Barbaresco DOCG 2007, ca pris kr 1 000,- (spesialbestilling)
• Gaja Barbaresco DOCG 2005, ca pris kr 1 032,- (spesialbestilling)
• Gaja Sperss Langhe Nebbiolo 2005, ca pris kr 1 278,- (spesialbestilling)
• Gaja Sperss Langhe Nebbiolo 2003, ca pris kr 1 378,- (spesialbestilling)
 

è Meld deg på her (klikk)
 

Dette arrangementet er nå avholdt
 

Tid: 14. februar 2011 kl. 18.00 - 21.30
Pris: kroner 695,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.
 
NB! Grunnet serveringen av grappa under arrangementet, er aldersgrensen på denne smakingen på 20 år.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 06.02.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

 
Foto: Gaja

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her