135 av 250 spisesteder tatt for regnskapsfusk

135 av 250 spisesteder tatt for regnskapsfusk

Avslørt i hemmelig aksjon mot restauranter, kafeer og gatekjøkken i Oslo.
12 Februar 2012 - 22:51

Metoden for avsløringen var enkel. 65 skattekontrollører besøkte først spisestedene som vanlige gjester, spiste og betalte kontant. Uken etter vendte de tilbake for å sjekke om kjøpet var registrert i kassen, skriver Aftenposten.

De 41 spisestedene som ble ilagt forelegg etter skatteaksjonen, har vedtatt forelegget. Totalt fant Skatt øst brudd på regnskapsloven hos 135 av de 250 spisestedene som ble sjekket.

Flere kan det bli. Politiet etterforsker fortsatt saker som kan ende med flere anmeldelser kan komme fra Skatt øst.

Administrerende direktør Gjøran Sæther i Fursetgruppen, som har ti restauranter i Oslo, sier at de useriøse i bransjen ofte ikke nøyer seg med å fjerne salg fra kassaapparatet. De kjøper også ofte kjøtt og drikkevarer fra smuglere, betaler ansatte svart og opererer uten arbeidskontrakter. En stor andel av disse ansattes lønn er driks.

– Slike aksjoner må gjentas med jevne mellomrom for å rense bransjen, sier Sæther, som har sittet i en arbeidsgruppe med fokus på bransjens svarte økonomi sammen med representanter for kontrollinstanser som Skatt øst, Mattilsynet, tollvesenet og næringsetaten i Oslo kommune.

Avdelingsdirektør Nina sier til avisa at det er urovekkende når et så omfattende juks dokumenteres i en så stor kontrollaksjon og mener Oslo kommune bør legge vekt på funnene når samtlige skjenkebevillinger i hele byen skal fornyes.

Gjøran Sæther sier til Aftenposten at han mener bransjen tross alt er mer ryddig nå enn for noen år siden, og at slike systematiske kontroller trolig er årsaken.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede
+
Tester

Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede

Sjelden whisky er etterspurt og kommer derfor med en solid prislapp. Derfor havner mange i samlinger eller kanskje som spleis blant entusiastene. I marsslippet er det flere kandidater.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer
+
Tester

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer

Men også noen spennende tilskudd på romfronten, samt noen gode belgiske øl - i alu-bokser - perfekt timet for påsken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede
+
Tester

Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede

Sjelden whisky er etterspurt og kommer derfor med en solid prislapp. Derfor havner mange i samlinger eller kanskje som spleis blant entusiastene. I marsslippet er det flere kandidater.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Topp chablis til skrei på 161 pol
+
Godbiter i pollisten

Topp chablis til skrei på 161 pol

Denne strålende chablisen kan ikke vente til å slå følge med full skreipakke. Sikre deg flaskene nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Bli kjent med en «ny» druesort fra Piemonte - og det til en veldig god pris
+
Ukens vin

Bli kjent med en «ny» druesort fra Piemonte - og det til en veldig god pris

Albarossa er en glemt krysning, som velfortjent har fått fornyet interesse. Godt nytt for alle som elsker barbera.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når du legger en bulgur- og urteblanding under skinnet på kyllingen, blir den ekstra saftig
Dagens rett

Når du legger en bulgur- og urteblanding under skinnet på kyllingen, blir den ekstra saftig

Om du ikke får tak i kyllingbryst med skinn, kan du bruke lår eller gå for en hel kylling. Det blir ekstra feststemt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her