Godbiter i pollisten
10 år gammel magnum til spottpris

10 år gammel magnum til spottpris

Fra gode gamle Weinert kommer en av januars aller beste nyheter. Og er magnum for stort, er normalflasken også et funn.
29 Januar 2020 - 13:45

Det som gjør Weinert Malbec Magnum 2010 til et slikt supert kjøp, er at den koster mindre enn to normalflasker i samme årgang. Magnum er drømmeformatet for vinkjelleren – og denne vinen tåler fint 10 år til – samtidig som det er mye morsommere å servere vin fra store flasker enn 75 cl. Litt showoff, ja, men 100 prosent fornuftig.

Magnumutgaven føles i øyeblikket – og ikke uventet - noe yngre enn vinen i den vanlige flaskestørrelsen. At vinene er så vellagrete er ikke noe stunt fra Weinerts side, det er en del av konseptet som denne bodegaen rendyrker til fulle.

Les mer om hvordan Weinert jobber

Selv Weinerts nest rimeligste vin, Carrascal, ligger to år i de store velbrukte fatene på 2.200-6000 liter, som skiller den fra andre argentinske viner i dette prissjiktet som gjerne er mer fruktdrevne.

At ikke alle liker denne stilen, fikk jeg oppleve da jeg var i Mendoza før jul. De som var mest begeistret, var sommelierer som har skjønt viktigheten av å dyrke et mangfold, inkludert denne type unike vinskatter - og ikke bare moderne viner med høy Parker-faktor som betyr stor ekstraksjon, mye frukt og alkohol samt betydelig smak av ny eik.

Bodegas Weinert ligger i en av de mest tradisjonsrike delene av Mendoza, Lujan de Cujo, nær elven Mendoza som er årsaken til at det i det hele tatt er mulig med druedyrking (eller noen form for landbruk) overhodet, for opprinnelig er Mendoza en ørken som ligger ved 950 m.o.h. Det som det er mye av her er sol.

Derfor finner du også andre veldig tradisjonsrike bodegaer samme sted, som Luigi Bosca og Lagarde som begge finnes i Norge. Weinert er fra 1890, men stengte på et tidspunkt og ble først reåpnet da familien Weinert overtok i 1975.   

Druematerialet til denne vinen kjøper Weinert fra tre familiedrevne vingårder i like mange underområder: Lunlunta som ligger nærmere elven og har sandholdig leirjord, Perdriel som ligger på andre siden av elven hvor jordsmonnet består av sand og stein, og Agrelo som ligger samme sted, men litt lenger sør, med grus og leirjord. 

Vinplantene er mellom 30 og 90 år og har sammen med årgangens beskaffenhet gitt konsentrerte og sunne druer. Vinen er laget på tradisjonell måte med gjæring i epoxykledde sementtanker og påfølgende flere års modning i de store fatene.

Aller lengst i fatene ligger Estrella-vinene, og Fortsatt er det 1994 som selges av Estrella Malbec. Den finnes i noen utvalgte polutsalg for dem som vil prøve ut en ekstra vellagret malbec, men prisen har gjort et betydelig hopp de siste årene. I lys av dette er den vanlige malbecen til Weinert et ekstra godt kjøp.

 

  • Produsent:
    Bod. y Cavas de Weinert
    Utvalg:
    Basisutvalget
    Volum:
    1.50l
    Land
    Argentina Argentina
    Område:
    Mendoza
    Pris:
    439.90 kr
    Varenummer:
    9494305
    87 POENG
    Weinert Malbec
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her