Varmrøkt gåsebryst med gulrotpuré og blåbærsaus

Fremgangsmåte

Krydre kjøttet lett med salt og pepper. Legg gåsebrystet på en rist, og ha det i røykeovn eller vanlig ovn på 180 grader.
 
Kjøttet er ferdig når kjøttsaften begynner å piple ut, etter ca 8 minutter. La det hvile i ti minutter, og skjær i tynne skiver.
 
Kok opp viltkraft og fløte. La det småkoke så lenge som mulig, det smaker bedre dess lenger det får stå. Tilsett blåbærene til slutt slik at de holder seg hele og fine. Smak til med salt og pepper.
 
Skjær gulroten i skiver, og kok den noen minutter lenger enn ferdig kokt. Mos gulroten, og smak til med fløte, salt og pepper.  Kutt paprika i fine terninger og fres fort i panna.
 
Anrett skiver av gåsebryst på fat med paprika, blåbærsaus og små topper av moset gulrot rundt.
 
Gåsebryst er både saftig og smakfullt og går godt til den mørke og lekre blåbærsausen. Kraften er best hvis du selv lager den fra grunnen, men viltfond kan også brukes i en knipe.

Sendt inn av Espen og Line Ottem, Ongajoksetra

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her