Varmrøkt gåsebryst med gulrotpuré og blåbærsaus

Fremgangsmåte

Krydre kjøttet lett med salt og pepper. Legg gåsebrystet på en rist, og ha det i røykeovn eller vanlig ovn på 180 grader.
 
Kjøttet er ferdig når kjøttsaften begynner å piple ut, etter ca 8 minutter. La det hvile i ti minutter, og skjær i tynne skiver.
 
Kok opp viltkraft og fløte. La det småkoke så lenge som mulig, det smaker bedre dess lenger det får stå. Tilsett blåbærene til slutt slik at de holder seg hele og fine. Smak til med salt og pepper.
 
Skjær gulroten i skiver, og kok den noen minutter lenger enn ferdig kokt. Mos gulroten, og smak til med fløte, salt og pepper.  Kutt paprika i fine terninger og fres fort i panna.
 
Anrett skiver av gåsebryst på fat med paprika, blåbærsaus og små topper av moset gulrot rundt.
 
Gåsebryst er både saftig og smakfullt og går godt til den mørke og lekre blåbærsausen. Kraften er best hvis du selv lager den fra grunnen, men viltfond kan også brukes i en knipe.

Sendt inn av Espen og Line Ottem, Ongajoksetra

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her