Vannbakkels - Eclairs
Foto: Mari Svenningsen

Vannbakkels - Eclairs

Denne varianten av vannbakkels er veldig enkelt å tilberede. Du har klar 15 stykker Eclairs før du vet ordet av det.

Fremgangsmåte

Vannbakkels:
Kok opp vann. Ha i terninger av smør og la dette smelte.

Ha i siktet mel i kjelen og rør godt.

La det hele hvile noen minutter. Ha så deigen i en kjøkkenmaskin med grind eller mikser og ha ett og ett egg i deigen. Det kan se ut som om deigen skiller seg med en gang du har egget i, men frykt ikke det er bare å fortsette, for etter hvert blir den fin igjen. Etter tre egg skal du følge nøye med!

Det siste egget kan du vispe sammen og helle først halvparten forsiktig i røren og så ser du om konsistensen er rett. Hvis den er tykk og slipper en slikkepott uten å miste formen, da er den ferdig.

Ha deigen i sprøytepose med rund tyll og sprøyt lengder på bakepapir (på skrå) på ca. 12 cm hver.

Ett brett gir plass til 15 stykker.

Stek dine eclairs ved 210 grader i 35 minutter.

Vaniljekrem:
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha 2 dl melk, vaniljestang, frø, fløte og sukker i en kjele. Kok dette opp. Ha resten av melken og maisenna i en liten bolle og rør til det er klumpfritt. Visp inn eggeplommene i maisennablandingen.

Hell 2/3 av den varme melken forsiktig over eggeblandingen.

Hell dette til slutt tilbake i kjelen og kok opp kremen.

La kremen småkoke i 1 minutt, men pass på at det ikke brenner seg på bunnen.

Ta ut vaniljestangen og ha kremen over i en annen bolle og avkjøl.

Dekk kremen med plastfolie for å slippe at den tykner på overflaten.

Flytende fondant:
Ha alt i en kjele og kok dette opp til 114 grader.

Ta av kjelen og hell det hele i en kjøkkenmaskin. La massen avkjøles til 60 grader. Miks så alt sammen til det blir en tykk hvit masse. Glasuren er nå ferdig. Når du skal bruke glasuren, legg over ønsket megnde en skål og varm den litt opp i en mikrobølgeovn eller over vannbad.

Servere:
Når vaniljekremen er kald, fylles den i en sprøytepose med rund liten tyll. Stikk tyllen inn på undersiden av en eclair og fyll innsiden med vaniljekrem. For å få alle like, kan du legge dem på en gramvekt og se hvor mye krem som fylles inn i hver enkelt. Press inn krem fra to eller tre punkter på undersiden.

Varm opp litt flytende fondant og ha eventuelt i noen dråper konditorfarge. Dypp eclairen med toppen ned og legg den på rist.

Pynt med blomster eller annen pynt.

Flere oppskrifter på vannbakkels finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her