Ha i siktet mel i kjelen og rør godt.
La det hele hvile noen minutter. Ha så deigen i en kjøkkenmaskin med grind eller mikser og ha ett og ett egg i deigen. Det kan se ut som om deigen skiller seg med en gang du har egget i, men frykt ikke det er bare å fortsette, for etter hvert blir den fin igjen. Etter tre egg skal du følge nøye med!
Det siste egget kan du vispe sammen og helle først halvparten forsiktig i røren og så ser du om konsistensen er rett. Hvis den er tykk og slipper en slikkepott uten å miste formen, da er den ferdig.
Ha deigen i sprøytepose med rund tyll og sprøyt lengder på bakepapir (på skrå) på ca. 12 cm hver.
Ett brett gir plass til 15 stykker.
Stek dine eclairs ved 210 grader i 35 minutter.
Hell 2/3 av den varme melken forsiktig over eggeblandingen.
Hell dette til slutt tilbake i kjelen og kok opp kremen.
La kremen småkoke i 1 minutt, men pass på at det ikke brenner seg på bunnen.
Ta ut vaniljestangen og ha kremen over i en annen bolle og avkjøl.
Dekk kremen med plastfolie for å slippe at den tykner på overflaten.
Ta av kjelen og hell det hele i en kjøkkenmaskin. La massen avkjøles til 60 grader. Miks så alt sammen til det blir en tykk hvit masse. Glasuren er nå ferdig. Når du skal bruke glasuren, legg over ønsket megnde en skål og varm den litt opp i en mikrobølgeovn eller over vannbad.
Varm opp litt flytende fondant og ha eventuelt i noen dråper konditorfarge. Dypp eclairen med toppen ned og legg den på rist.
Pynt med blomster eller annen pynt.
Flere oppskrifter på vannbakkels finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips