Byggrynsalat:
Kok byggryn etter anvisning på pakken og avkjøl.
Dekk en ildfast form med havsalt og legg neper og rødbeter oppå. Dekk godt med aluminiumsfolie og bak i ovnen på 220 grader i ca. 1 time, til de er møre.
Avkjøl, skrell og del i biter.
Bland byggryn, mynte, spinat, neper og rødbeter.
OBS! Rødbetene kan avgi farge, så bland salaten rett før servering.
Ha over olje og sitronsaft, smak til med salt og pepper.
Myntepesto:
Ha i alle ingrediensene til myntepesto, utenom olje, i en kjøkkenmaskin og kjør til en fin masse. Spe med olivenolje til ønsket konsistens.
Gni innsiden av lammelåret med myntepesto. Rull kjøttet stramt sammen og bind det opp med en hyssing.
Brun steken på alle sider i en stekepanne med litt olje og legg den over i en stor ildfast gryte med lokk. Ha i ingefær, hvitløk, chili og stjerneanis.
Rør sammen sukker, kraft, hoisinsaus og five spice-krydder i en bolle. Ha blandingen over steken.
Sett gryten i ovn på 180 grader i 2 timer. Snu steken et par ganger underveis.
Ta lammesteken ut av gryten.
La den hvile i minst ti minutter, skjær i skiver.
Serveres med myntepesto og byggrynsalat.
Tips: Bland gjerne ditt eget five spice-krydder: bland kanelstang, stjerneanis, nellikspiker, fennikelfrø og sichuanpepper. Støtes i en morter eller males i krydderkvern.
Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter
Mange herlige oppskrifter med lam
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig