Urtebakt torskerygg
Foto: Wirestock

Urtebakt torskerygg

Saftig torskefilet får et sprøtt dekke med smak av urter og sennep.

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 grader. 
  2. Dryss litt grovt salt over fiskestykkene og la dem ligge ca 15 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken.
  3. Legg fiskestykkene på bakepapir på en stekeplate.
  4. Rør sammen smør, eddik, sennep, brødsmuler og finhakket kryddergrønt.
  5. Fordel blandingen jevnt over fiskestykkene.
  6. Sett platen i stekeovnen ved 180 grader og la den stå 8 -10 minutter til fisken er perfekt gjennomvarmet og skorpen er sprø og gyllen.
  7. Kok grønnsakene så vidt møre i vann tilsatt smør.
  8. Lag en saus ved å koke inn kremfløte, fiskekraft og hvitvin, til sausen tykner.
  9. Smak til med litt salt og pepper.
  10. Rør inn finklippet gressløk.  
  11. Server sausen til den ovnsbakte torsken sammen med gulrotstrimlene, småsalat og nykokte poteter.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her