- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Dryss litt grovt salt over fiskestykkene og la dem ligge ca 15 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken.
- Legg fiskestykkene på bakepapir på en stekeplate.
- Rør sammen smør, eddik, sennep, brødsmuler og finhakket kryddergrønt.
- Fordel blandingen jevnt over fiskestykkene.
- Sett platen i stekeovnen ved 180 grader og la den stå 8 -10 minutter til fisken er perfekt gjennomvarmet og skorpen er sprø og gyllen.
- Kok grønnsakene så vidt møre i vann tilsatt smør.
- Lag en saus ved å koke inn kremfløte, fiskekraft og hvitvin, til sausen tykner.
- Smak til med litt salt og pepper.
- Rør inn finklippet gressløk.
- Server sausen til den ovnsbakte torsken sammen med gulrotstrimlene, småsalat og nykokte poteter.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig