Ha alt til tyttebærglasuren i en kjele og kok opp. La glasuren boblekoke i ca. 10 minutter til den blir som en tykk saus.
Kjør sammen glasuren med en stavmikser eller i en matprosessor.
Kyllingen:
Legg kyllingfiletene i en ildfast form med et par smørklatter under.
Pensle filetene raust med tyttebærglasuren og stek dem ved 180 grader i ca. 15-20 minutter.
La filetene hvile noen minutter før servering for at kjøttsaften skal få satt seg. Resten av tyttebærglasuren serveres ved siden av, på samme måte som tyttebærsyltetøy.
Soppsaus:
Bløtlegg soppen i litt vann i ca. 30 minutter, ta vare på bløtleggingsvannet. Klem ut fuktigheten av soppen.
Fres sopp og løk i smøret over middels høy varme til det begynner å ta farge. Tilsett melet og spe med varm kraft, bløtleggingsvannet og fløte. La sausen småkoke i ca. 5 minutter.
Smak til med salt, kvernet pepper og sitronsaft.
Servering:
Server tyttebærglaserte kyllingfileter med rødløk som er surret i balsamico og sukker, grønne erter, stekt sopp, soppsaus og gode poteter.