Kjør laksen med 1 eggehvite, ½ ts salt og litt pepper i foodprosessoren til du har en nesten glatt masse. Tilsett 1 dl fløte og 1 ss sitronsaft mot slutten og kjør til den er helt glatt.
Kjør steinbiten på samme måte, men med 2 dl fløte og tilsett spinat/urteblandingen mot slutten
Bruk en liten plastpose eller sprøytepose og fordel de rosa og grønne farsene på lettsaltede rødspettefileter, gjerne i striper eller eget mønster.
Fisken kan så enten dampes på rist i kjele med lokk, gjerne med litt hvitvin, i ca 5 minutter. Du kan også legge filetene i en smørsmurt ildfast form og bake de under aluminiumsfolie i stekeovnen på 200 grader i 8-10 minutter.
Serveres med tilbehør etter smak. Asparges og hollandaise er alltid godt, eller man kan lage en smør/vinsaus av kraften.
Sprøstekte mandelpoteter passer fint, og gir krunsj til retten.