Torsk med urtebrandade og rødvinssjy
Foto: Ryzhkov

Torsk med urtebrandade og rødvinssjy

Det er ingen grunn til å droppe torsk utenom skreisesongen - her får du full uttelling.

Fremgangsmåte

Ttorskefilet med skinn legges i en "mettet"  saltlake i ca. 10 minutter for så å skylles i vann. "Mettet" saltlake lages ved å røre ut salt i kaldt vann til det ikke løses opp mer - da er den mettet.

Tørk godt med kjøkkenpapir.

Stek fisken i panne på høy varme med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt. Legg så fisken med skinnsiden opp i en ildfast form eller stekebrett og stek på 180 grader i ca. 5 minutter.

Urtebrandade:
Kok klippfisk/lettsaltet torsk og poteter hver for seg til de er helt møre, knus potetene grovt og bland inn den kokte fisken. Kjør urtene i en mikser/foodprosessor med olivenolje og rør dette inn i brandaden. Smak til med salt og pepper. Brandaden varmes opp i en kjele rett før servering og røre luftig.

Rødvinssjy:
Løken surres i smør til den er gyllen. Tilsett rødvin og reduser til "sirup". Tilsett kraft og reduser ytterligere til ønsket smak. Sil gjennom klede, og smak til med salt og pepper. Du kan også ha i litt smør før servering.

Serveres med lettstekte eller dampede grønnsaker etter eget ønske. For eksempel squash, brokkoli, blomkål eller sopp. Topp med litt bladgrønt.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Se akke våre andre oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv dette med laksen - og bli overrasket
Dagens rett

Prøv dette med laksen - og bli overrasket

Når den får en glasering med eplepure har laksefisket startet i mange vassdrag over det ganske land, og hva er vel bedre enn en herlig lakserett denne tirsdagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her