Start med å skjære torskefileten i porsjonsstykker a 200 gram pr. person. Smør skinnsiden med olje og legg skinnsiden ned i en ovnsfast form. Finrasp skall fra 1 stk sitron, helst økologisk, eller veldig godt vasket. Strø dette over fiskestykkene, og sett hele formen i forvarmet ovn på ca. 180 grader i ca. 10 minutter.
Kok opp grønnsaksbuljong. Ta av varmen og tilsett couscous. La det dampe ferdig ca. 10 minutter til couscousen er mør. Tilsett juicen av 1 sitron. Deretter fluffes couscousen over på et serveringsfat, bruk helst gaffel til dette. Ha i rosiner/sultanas, granateplekjerner, appelsinfiletene og dryss over persille.
Skru av ovnen, og åpne opp ovnsdøren slik at dampen slippes ut og fiskefiletene kun holder seg varme på ettervarmen frem til servering.
Varm opp olje i en tykkbunnet kjele, til oljen holder ca. 160 grader. Skrell skorsonnerøttene, og bruk gjerne en ostehøvel til å lage lange remser/strimler. Strimlene frityrstekes til de er gylne, slik at de ser omtrent ut som lange potetchips. La srimlene renne av på lo-fritt kjøkkenpapir, og tilsett salt etter smak.
Legg gjerne opp på individuelle tallerker, men jeg liker best å servere 'family-style' slik at alle kan forsyne seg av det de vil selv. Ett stk fiskestykke hver, så mye couscoussalat og skorsonnecrisp som de vil. Salt og pepperbøssene står også på bordet, det er individuelt hvor mye smak man liker.
Serveres umiddelbart til sultne gjester - det er de som skal vente på maten, ikke omvendt
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig