- Fisken:
Lag saltlake ved å koke opp en liter vann med 80 gram salt. - Skjær torskefileten opp i fire like stykker og legg dem i laken. Skru ned varmen og la fisken trekke i 8-12 minutter. Pass på at vannet ikke koker.
- Mandelpotetsuppe:
Fres potet, løk, purreløk og hvitløk i smøret i 30 sekunder, hell så over kraften og melken. - Kok opp og la småkoke til alt er mørt og potetene begynner å gå i oppløsning. Kjør i blender og kok opp med rømme. Smak til med salt og pepper.
- Spinaten varmes i en kjele med litt smør, salt og hvitløk til den detter sammen. Press ut vannet og legg den i skålen.
- Legg spinat i skålen og suppen rundt. Legg den varme fisken på spinaten og topp med et par skjeer hollandaise og kjørvelkvast.
Tips: Bruk gjerne skrei i sesong i stedet for den vanlige kysttorsken. Her har vi brukt ferdig kraft og hollandaise, men du kan selvfølgelig lage de selv.
Se mange flere lekre fiskesupper her