Skrell og rens gresskar for skall, hinner og frø.
Skjær gresskar-kjøttet i tynne skiver ca 3 mm tykk og ca 4x4 cm store biter. Ha bitene i en bolle og drypp over sitronsaft. La stå i 10 minutter. Ta opp og tørk med kjøkkenpapir, og legg dem tett i tett på et brett tilpasset ovnstypen.
Sett mikrobølgeovnen på mask styrke og la tørke i 15 minutter. Sjekk om bitene er sprø, hvis ikke fortsett i 5 eller 10 minutter til.
Om du bruker stekeovn setter du den på 60-70 grader. Men sjekk bruksanvisningen siden mange ovner har egne funksjoner og tilhørende temperaturer også for tørking. La stå i 2-3 timer, men følg med.
Denne oppskriften kan brukes for alle typer grønnsaker og frukt.
Se alt du kan bruke gresskar til
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig