The Bikini Sandwich
Apéritif

The Bikini Sandwich

Vår vri på den spanske klassikeren The Bikini Sandwich

Fremgangsmåte

  1. Manchego Mornay - Ostesaus
    Lag ostesaus i en liten sausekjele. Varm opp melk, salt og pepper på lav varme. I en separat sausekjele, varm smør på medium varme.
    Strø melet over smøret og rør godt med sleiv i 4-5 minutter. 
  2. Hell den varme melken over smøret én øse av gangen mens du pisker dette sammen. Strø deretter den revede osten i blandingen. Hold sausen varm.
  3. Bikini-sandwich
    Drypp et par dråper trøffelolje på hver av skivene.
  4. Legg deretter på en skive cheddar og Iberico-skinke. Gjør dette to ganger da sandwichen skal ha to lag.
  5. Varm opp en sautestekepanne på medium varme og tilsett to spiseskjeer smør. Legg bikinien-sandwichen på, og press lett med stekespade i 30 sekunder før du slipper. 
  6. Stek deretter i to minutter.
  7. Smør toppen med smør og snu bikinien-sandwichen. Stek til den er varm nok og osten er smeltet.

    Flytt bikini-sandwichen over på et fat og topp den med ¼ kopp ostesaus.
  8. Tips:
    Du kan legge på et stekt egg om ønskelig.

Har du lyst på en annen sandwich så her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 toppviner fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 21. januar

7 toppviner fra Toscana

Den 21. januar har du en gyllen mulighet til å lære mer om en anerkjent vinprodusent fra Montalcino og nyte 7 deilige viner. Sjekk ut vinene som serveres og meld deg på fort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her