The Bikini Sandwich
Apéritif

The Bikini Sandwich

Vår vri på den spanske klassikeren The Bikini Sandwich

Fremgangsmåte

  1. Manchego Mornay - Ostesaus
    Lag ostesaus i en liten sausekjele. Varm opp melk, salt og pepper på lav varme. I en separat sausekjele, varm smør på medium varme.
    Strø melet over smøret og rør godt med sleiv i 4-5 minutter. 
  2. Hell den varme melken over smøret én øse av gangen mens du pisker dette sammen. Strø deretter den revede osten i blandingen. Hold sausen varm.
  3. Bikini-sandwich
    Drypp et par dråper trøffelolje på hver av skivene.
  4. Legg deretter på en skive cheddar og Iberico-skinke. Gjør dette to ganger da sandwichen skal ha to lag.
  5. Varm opp en sautestekepanne på medium varme og tilsett to spiseskjeer smør. Legg bikinien-sandwichen på, og press lett med stekespade i 30 sekunder før du slipper. 
  6. Stek deretter i to minutter.
  7. Smør toppen med smør og snu bikinien-sandwichen. Stek til den er varm nok og osten er smeltet.

    Flytt bikini-sandwichen over på et fat og topp den med ¼ kopp ostesaus.
  8. Tips:
    Du kan legge på et stekt egg om ønskelig.

Har du lyst på en annen sandwich så her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her