Tartar av røykt ørret
Foto: Diana Sklarova

Tartar av røykt ørret

Når du blander røykt ørret til en tartar, får du fram den gode smaken enda bedre.

Fremgangsmåte

  1. Bland majones og creme fraiche, pass på at det ikke blir for tynt.
  2. Smak til med salt, pepper og lime.
  3. Tilsett løk og kapers.
  4. Skjær den røykte ørreten i terninger og bland den forsiktig inn i majonesblandingen.
  5. Rør også inn den finhakkede purren.
  6. Fyll blandingen i en rundt form for utseendets del. Løft ut formen. Du kan også bruke en kopp og trykke ut en rund tartar.
  7. Pynt med agurkstrimmel og revet limeskall.
  8. Varm smør i panne og stek loffskivene sprø og lett gylne på begge sider. 
  9. Server tartaren med smørstekt toast og rått vaktelegg på siden.
  10. Alternativ servering:  
  11. Vask salat og legg den i isvann så den blir sprø, rist og tørk den godt.
  12. Drypp med olivenolje og dryss over litt salt og pepper.
  13. Legg en skje tartarblanding på hvert salatblad og server med toast.

Tips: Om du bruker rå ørret, må den fryses ett døgn på forhånd.

Har du lyst på en annen tartar så se her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her