Tandoorikylling i leirgryte
Siw S. Midtrud

Tandoorikylling i leirgryte

Fremgangsmåte

Du trenger en stor leirgryte.

Bland sammen alt krydderet og hell det opp i hånden din. Dette skal nemlig masseres grundig inn over hele kyllingen. Gjør dette over et fat - du vil trenge resten av krydderiene senere. Når kyllingen har fått en fin rød farge over det hele, legger du den med ryggen ned i en stor leirgryte.

Skrell de små nypotetene og rull de i olivenolje og deretter i resten av krydderet i fatet. Når alle potetene er dekket av krydder, legger du de rundt og under kyllingen i gryten.

Press/finhakk hvitløkfeddene og bland det med potetene og kyllingen. Strø tilslutt pinjekjernene over kyllingen og potetene. Sett nå gryten med lokket på, i forvarmet ovn på 180 grader, i ca. 1 t og 20 m.

Du må stikke i brystet de siste 10 min. og holde øye med fargen på kraften. Er den blodblandet må du la den stå ca. 10 min. videre.

Til denne retten er det deilig med bretagnèsaus og smørdampet sopp, men urtedampet broccoli og en lys kantarellsaus er like godt. Vel bekomme!

PS: Denne retten er så enkel å tilberede at selv en kløne på kjøkkenet ikke kan feile. Leirgryten står nemlig for all deilig og saftig kylling.

Her får du sært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Siw S. Midtrud

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du brukt opp resten av påskegodteriene
Ukens kake
Rocky road sjokoladekake

Slik får du brukt opp resten av påskegodteriene

Den er ikke så barnslig som den ser ut til. Derimot saftig og mektig. Men ikke mer enn at du klarer et stykke til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her